KUD Anton Slodnjak Juršinci - gledališka sekcija uprizorila komedijo Moža je zatajila

Ker je zanimanje za to gledališko komedijo še zelo veliko so se odločili, da še bodo v nedeljo, 3 decembra 2023, ob 15 uri zadnjič odigrali to komedijo doma v Juršincih potem pa sledijo gostovanja po okoliških občinah.

Ivan Trunk, petek, 1. december 2023 ob 16:19
Komedija Moža je zatajila

Komedija Moža je zatajila

Kulturno umetniško društvo dr. Anton Slodnjak - gledališka sekcija Juršinci je v letošnji jesenski sezoni uprizorila odlično komedijo Moža je zatajila. Po nekaj letih premora so večinoma mlajši člani KUD Juršinci spet združili moči in pod vodstvom Patricije Erhatič priredili odlično komedijo Moža je zatajila, ki je do zdaj štiri krat do zadnjega kotička napolnila dvorano kulturnega doma v Juršincih.

Ker je zanimanje za to gledališko komedijo še zelo veliko so se odločili, da še bodo v nedeljo, 3 decembra 2023, ob 15 uri zadnjič odigrali to komedijo doma v Juršincih potem pa sledijo gostovanja po okoliških občinah. V igri nastopajo večinoma mladi igralci, ki so vsi amaterji in jim je to ljubiteljska dejavnost zato še je igra bolj zanimiva, ker je v igri veliko mladostne energije, ki kljub kaki nerodnost med igro še postane vse skupaj bolj smešno. Igra Moža je zatajila je v pristnem prleškem narečju in je zato še pri nas bolj priljubljena.

Vsebina zgodbe Moža je zatajila

Mlad par je na medenih tednih, ko njuno romanco prekine nenapovedan obisk bogate tete Valentine. Teta je zagrizena nasprotnica moških, zato ji nečakinja, ki je njena edina dedinja, za poroko ni upala povedati. Novopečena zakonca jo želita na to počasi pripraviti. Že tako težko situacijo še bolj zapletejo jezična kuharica, daljni sorodnik in še en snubec.

Ali bosta mladoporočenca uspela pretentati teto ali ne? Na videz enostavno prikrivanje poroke privede do smešnih preobratov in komičnih situacij.

Zagotavljamo vam, da vas čaka nepričakovana zmešnjava, ki bo razvnela vaše smejalne mišice.

Nasmeh prinaša radost:
"Smeh je univerzalni jezik radosti. V vsakem smehu se skriva moč, da razveseli srce in združi ljudi. Ta predstava je poziv k smehu, ker smo prepričani, da je smeh najboljši recept za dobro voljo.
Pustite skrbi zunaj in se prepustite valovom smeha!"

Režija:
PATRICIJA ERHATIČ in JOŽICA RAJH
Igralci:
ROK OSTERC - Bogomir
PATRICIJA ERHATIČ - Irma, Bogomirjeva žena SONJA RAUŠL - Valentina, Irmina teta
MARKO NOVAK - Boris Kos, stotnik
TADEJ DIVJAK - Ivan, stotnikov sluga
DAVID OSTERC - Gospod Zajšek, snubec KLAVDIJA MAJCEN - Katrca, kuharica
Šepetalki in asistentki:
ANICA MAJCEN, ANICA ŽMAUC
Tehnični mojstri:
DAVID OSTERC, ROK OSTERC, TADEJ DIVJAK
Scena:
Člani gledališke skupine




Več v Kultura in izobraževanje