Napovedi so se uresničile, snežilo je do nižin

V soboto zgodaj popoldan je pričelo snežiti tudi po nižinah.

Prlekija-on.net, sobota, 2. december 2023 ob 13:26
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

Agencija RS za okolje (Arso) je napovedovala, da bo v soboto možno izdatnejše sneženje, tudi do nižin, kar se je uresničilo. V soboto zgodaj popoldan je tako pričelo snežiti tudi po nižinah. Ponekod je močno snežilo, tudi v Ljutomeru. Za nedeljo kaže, da se bo zjasnilo, padavine bodo ponehale.

Kot še napoveduje Arso, bo popoldne pretežno oblačno, padavine bodo sprva prehodno oslabele ter ponekod tudi ponehale, proti večeru pa se bodo ponovno okrepile in od severa zajele vso državo. Dež bo zvečer marsikje prešel v sneg do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo povečini od 0 do 3, v južni in jugozahodni Sloveniji od 7 do 12 °C.

Ponoči bo še rahlo snežilo, do jutra bodo padavine ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, v alpskih dolinah okoli -6, ob morju do 4 °C. V soboto se bo že zjutraj od severozahoda zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Čez dan bo večinoma jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 9 °C.

V ponedeljek bo sprva precej jasno. Jutro bo mrzlo in po nižinah megleno. Popoldne bo oblačnost naraščala. V torek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.

Sneg v Prlekiji

Tudi nižine pobelil sneg, snežilo naj bi ponovno v sredini tedna


Na severovzhodu tudi žled

Kot še navaja Arso, so bile v neprevetrenih krajih v severovzhodni Sloveniji zjutraj in dopoldne temperature pod lediščem, ob padavinah je zato nastajala poledica, okoli dreves pa se je začel nabirati žled.

Žledenje je zaznala tudi vremenska kamera na postaji Zgornja Kapla.

Žled na severovzhodu države

Če smo se v prejšnji objavi dotaknili visokih temperatur, omenimo še nizke na severovzhodu. V neprevetrenih krajih v severovzhodni Sloveniji so bile zjutraj in dopoldne temperature pod lediščem, ob padavinah je zato nastajala poledica, okoli dreves pa se je začel nabirati žled. Žledenje je zaznala tudi naša vremenska kamera na postaji Zgornja Kapla. Na severu države se je že pričelo ohlajati, na Pavličevem sedlu se je v pol ure ohladilo za 3 °C, spuščati pa se je začela tudi meja sneženja. Na naših višinskih meteoroloških postajah že sneži. #žled #sneg #zima

Objavil/a ARSO vreme dne Sobota, 02. december 2023
V soboto lahko sneži do nižin

V soboto kaže na izdatnejše sneženje, tudi do nižin





Več v Narava