Tudi nižine pobelil sneg, snežilo naj bi ponovno v sredini tedna

Na Kredarici je v zadnjih dveh dneh zapadlo skoraj meter in pol novega snega.

Prlekija-on.net, nedelja, 3. december 2023 ob 09:59
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

Po pestrem vremenskem dogajanju nas je v soboto popoldne od severa prešla hladna vremenska fronta. Meja sneženja se je hitro spuščala in se v večjem delu države spustila do nižin. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo dopoldne rahle padavine ponehale tudi na jugovzhodu. Od severozahoda se bo jasnilo. Čez dan bo povečini sončno, po nekaterih nižinah pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 8 °C.

V ponedeljek bo sprva precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Dopoldne bo od zahoda oblačnost naraščala. V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v alpskih dolinah ter nekaterih mraziščih okoli -12, ob morju okoli -2, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 °C.

V torek bo oblačno, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deževalo, v noči na sredo pa se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin. V sredo bo oblačno. V notranjosti bodo še rahle padavine, ki bodo postopno slabele in od zahoda ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja.

Sneg v Ljutomeru

Napovedi so se uresničile, snežilo je do nižin


Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu

Po pestrem vremenskem dogajanju nas je popoldne od severa prešla hladna vremenska fronta. Meja...

Objavil/a ARSO vreme dne Sobota, 02. december 2023



Več v Narava