Noč pod zvezdami v vrtcu Mala Nedelja

Odločili so se, da bodo ta dan prenočili v vrtcu in ob tem uživali ob polni luni.

Prlekija-on.net, nedelja, 3. december 2023 ob 20:26
Noč pod zvezdami v vrtcu Mala Nedelja

Noč pod zvezdami v vrtcu Mala Nedelja

V ponedeljek, 27. 11. 2023 zvečer ob 17. uri, smo se v vrtcu Mala Nedelja zbrali otroci najstarejše skupine otrok in vzgojiteljici Silvija in Liljana.

Odločili smo se, da bomo ta dan prenočili v vrtcu in ob tem uživali ob polni luni. Pripravili smo zares zanimiv in pester program, saj smo že dneve pred tem namenili vesolju in planetom, ki nas obdajajo. Najprej smo se s svetilkami odpravili na krajši pohod po Mali Nedelji in opazovali Luno ter zvezde na nebu.

Nato se je prileglo nekaj toplega za naše lačne želodce, nakar pa nas je prijazno popeljala v svet galaksije in planetov še učiteljica fizike. Z njo smo se podali še na zunanji ogled Lune in zvezd skozi 4 teleskope. Čeprav nam je vreme že malo nagajalo, smo doživeli zelo navdušujoče občutke.

Veseli izrazi na obrazih otrok so še dolgo kipeli od sreče in pogledov skozi teleskope ob opazovanju neba.

Preden pa nas je luna pospremila v čaroben spanec, smo v prijetnem zvezdnem ambientu prisluhnili ekopravljici Odejica za ježka, ki nam jo je prebrala vzgojiteljica Ksenija Kolar Švarc.

Zadnje presenečenje - palačinke potepinke pa so nas zares pospremile do pižamic in mehkih ter toplih odejic na ležalnikih, kjer smo prespali vse do jutra. Zbudili smo se nasmejani in z lepimi mislimi obujali večer, ki smo ga preživeli v vrtcu.

Zapisala: Silvija Filipič




Več v Najmlajši