V Galeriji Ante Trstenjak Ljutomer odprli razstavo Plakat miru 2023

Posebne čestitke gredo letošnjim klubskim zmagovalkam in mentorjema: Ani Pihlar, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer (mentor Vitomir Kaučič), Inji Jerebic, OŠ Odranci (mentorica Metka Filip) in Aniki Šumenjak, OŠ Prežihovega Voranca Bistrica (mentorica Metka Filip).

Prlekija-on.net, torek, 5. december 2023 ob 17:09
Razstava Plakat miru 2023

Razstava Plakat miru 2023

V soboto, 2. decembra 2023 ob 10. uri, je v Galeriji Ante Trstenjak Ljutomer potekala otvoritev razstave Plakat miru 2023. Lions klubi v Sloveniji na mednarodnem natečaju sodelujejo že 26 let, letošnji poudarek pa je bil na temi UPAJMO SI SANJATI. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju, miru, prihodnosti, ljubezni in o medsebojnem razumevanju. Natečaj poteka stopenjsko, najprej na lokalnem nivoju Lions klubov, nato na nivoju države in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Pod okriljem Lions kluba Ljutomer je letos prvič sodelovalo kar 11 osnovnih šol, ki jih je v ustvarjanju povezala članica Lions kluba Ljutomer, ki nad projektom bdi že vrsto let, Breda Žunič. Sodelovale so osnovne šole:

OŠ Janeza Kuharja Razkrižje,
OŠ Stročja vas,
OŠ Ivana Cankarja Ljutomer,
OŠ Cvetka Golarja Ljutomer,
OŠ Janka Ribiča Cezanjevci,
OŠ Mala Nedelja,
OŠ Križevci pri Ljutomeru,
OŠ Veržej,
OŠ Sveti Tomaž,
OŠ Prežihovega Voranca Bistrica,
OŠ Odranci.

Komisijo so sestavljali Vesna Laissani in Vitomir Kaučič ter Petja Kolenko, likovna pedagoga, poleg koordinatorice projekta pa je nagrade sodelujočim in zmagovalcem podelil tudi predsednik Lions kluba Ljutomer, mag. Sebastian Ivšek. Posebne čestitke gredo letošnjim klubskim zmagovalkam in mentorjema:

Ani Pihlar, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer (mentor Vitomir Kaučič),
Inji Jerebic, OŠ Odranci (mentorica Metka Filip),
Aniki Šumenjak, OŠ Prežihovega Voranca Bistrica (mentorica Metka Filip).

Sodelovalo je kar 56 risbic, komisija jih je 33 izbrala za razstavo. Prav posebna zahvala gre tudi donatorjem, ki so prispevali bogata darila za učence in zmagovalce natečaja - Radenska d.d., Makoter d.o.o., Skupina Hudo Dobro, Krim d.o.o., NLB d.d., Cleangrad d.d.).

Hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste bili z nami in z res izjemnim obiskom razstave le-tej poklonili prav poseben čar. Z nami so bili ter navdihujoče besede podelili še Mira Borko Prelog, conska predsednica Lions klubov Pomurja, podžupan Občine Ljutomer Boris Filipič in župan Občine Križevci Branko Slavinec.

Hvala tudi Glasbeni šoli Slavka Osterca za lep glasbeni program - Ani Barat in mentorju Domnu Gnezdi ter Brigiti Kermek in mentorju Janezu Mundi.

Hvaležni smo, da razstavo gosti Galerija Ante Trstenjak Ljutomer, za postavitev razstave se zahvaljujemo tudi Vitomirju Kaučiču, Gregorju Žižku in članom Leo kluba Ljutomer, ki so pomagali. Prireditev je odlično povezovala prav tako članica Leo kluba Ljutomer - Sara Kustec. Vse nas pa naj povežejo besede, ki jih je zapisala koordinatorica projekta Breda Žunič: »Živimo mir. Trudimo se zanj. Bodimo prijazni drug do drugega in odprta nam bodo vsa vrata.«

Lions klub Ljutomer




Več v Kultura in izobraževanje