Zapadel je svež sneg, pri nas snežna odeja debela okoli 10 cm

Po podatkih Agencije RS za okolje je snežna odeja na merilni postaji na Jeruzalemu ob 7. uri zjutraj bila debela 9 cm.

Prlekija-on.net, sreda, 6. december 2023 ob 08:52
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

V noči iz torka na sredo je tudi naše kraje ponovno zajelo sneženje. Tanka snežna odeja še je ponekod pri nas ostala od sneženja v soboto, tokrat je zapadlo še nekaj centimetrov svežega snega. Po podatkih Agencije RS za okolje je snežna odeja na merilni postaji na Jeruzalemu ob 7. uri zjutraj bila debela 9 cm. Največ snega je na Kredarici in sicer 155 cm.

Po podatkih Arsa bo danes sicer sprva oblačno, rahlo sneženje na severovzhodu bo ponehalo. Čez dan se bo na Primorskem in v gorah delno razjasnilo, drugod bo pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 10 °C.

V četrtek bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, ki se bo predvsem v Ljubljanski kotlini lahko zadržala večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -8, ob morju 3, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem od 7 do 12 °C.

V petek dopoldne bo pretežno jasno, po nižinah in tudi ob morju bo precej nizke oblačnosti ali megle. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. V soboto bo oblačno, a povečini suho vreme.

Ceste so ponekod zasnežene

Obravnavali devet prometnih nesreč. Zaradi sneženja prilagodite hitrost vožnje razmeram na vozišču.


Višina snežne odeje
Višina snežne odeje, vir: Arso
Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu



Več v Narava