30 slovenskih podjetij in organizacij prejelo certifikate Družbeno odgovoren delodajalec, tudi družba iz Dornave

Pristopni certifikat je prejelo doslej 185 delodajalcev, naprednega pa 37. Na peti podelitvi so podelili certifikate 30 družbeno odgovornim delodajalcem.

Prlekija-on.net, četrtek, 7. december 2023 ob 13:33
Prejemniki certifikata Družbeno odgovoren delodajalec

Prejemniki certifikata Družbeno odgovoren delodajalec

Ekvilib Inštitut je v zadnjih štirih letih, skupaj s partnerji, v postopek pridobivanja certifikata Družbeno odgovoren delodajalec popeljali že preko 200 družbeno odgovornih delodajalcev. Pristopni certifikat je prejelo doslej 185 delodajalcev, naprednega pa 37. Na peti podelitvi so podelili certifikate 30 družbeno odgovornim delodajalcem.

Vodja certificiranja DOD Gašper Zakrajšek, Ekvilib Inštiut je izpostavil, "da se družina imetnikov naših certifikatov povečuje, kar dokazuje, da je bila odločitev, da mu podarimo življenje umestna in na nek način tudi potrebna. O tem ne pričajo zgolj globalni izzivi in mega trendi s katerimi se kot civilizacija odnosno globalizirana skupnost soočamo... ampak tudi odzivi organizacij in podjetij na to ter številne raziskave, ki zaznavajo Družbeno odgovorno in trajnostno poslovanje kot enega osrednjih podjetniških trendov. Skupaj si verjetno želimo, da ne bi ostalo samo pri trendu. Kot upravljavsko orodje za strateški in celovit pristop k družbeno odgovornemu delovanju, certifikat namreč organizacijam pomaga zasledovati cilje na tem področju in zmanjšuje s tem povezana tveganja, hkrati pa predstavlja tudi pomemben korak k ozaveščanju širše družbe o pomenu družbeno odgovornega delovanja in njegovih/tozadevnih implikacij."

Glavni ekonomist Bojan Ivanc iz Gospodarske zbornice Slovenje se je dotaknil, da dober odnos do zaposlenih prispeva k manjši fluktuaciji delovne sile, boljšem počutju kolektiva, manjšem deležu izostankov iz dela in s tem večji produktivnosti ter konec koncev tudi finančni uspešnosti poslovanja. Pri podjetjih, kjer so poslovna nihanja naročil zelo volatilna, je še toliko bolj pomembno, da sledijo načelom družbene odgovornosti.

Certifikat DOD je namenjen podjetjem in organizacijam z najmanj petimi zaposlenimi. Preko širokega nabora ukrepov delodajalcem ponuja priložnosti za izboljšanje na področju usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, varnosti in zdravja na delovnem mestu, medgeneracijskega sodelovanja, nediskriminacije ter etičnega vodenja.

Podjetja in organizacije, ki so prejele pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec, so: AGENCIJA ZA KOMUNIKACIJSKA OMREŽJA IN STORITVE REPUBLIKE SLOVENIJE, DOM UPOKOJENCEV IZOLA - CASA DEL PENSIONATO ISOLA, EKOGA D.O.O., GKN DRIVELINE SLOVENIJA, D.O.O., PLUME DESIGN D.O.O., UNIVERZA V MARIBORU, EKONOMSKO - POSLOVNA FAKULTETA, VDC NOVA GORICA IN ŽIHER D.O.O.

Napredni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec so prejeli: 3FS NORDIC SI, D.O.O., B + N SL FACILITY SERVICES D.O.O., DOM STAREJŠIH OBČANOV TREBNJE, EES SISTEMI D.O.O., ELEMENTUM - AG D.O.O., ETA D.O.O. CERKNO, GATEHUB, RAZVOJ IN STORITVE, D.O.O., GORENJSKA BANKA D.D., KRANJ, JAVNI HOLDING LJUBLJANA, D.O.O. JAVNI STANOVANJSKI SKLAD MESTNE OBČINE LJUBLJANA, LJUBLJANSKE MLEKARNE D.O.O., MIKRO+POLO, D.O.O., PORSCHE INTER AUTO D.O.O., REKONO D.O.O., SOVITA PREHRANA IN STORITVE D.O.O., T - 2 D.O.O., TELEKOM SLOVENIJE, D.D., SKUPINA VALINA, VIRS D.O.O., VZAJEMNA D.V.Z., ZUDV DORNAVA IN ZZI D.O.O.




Več v Gospodarstvo