Prodaja se 216 let stara hiša

Hiša je bila zgrajena že leta 1807 in je bila ena prvih zgradb na Starem trgu v Ljutomeru.

Prlekija-on.net, nedelja, 10. december 2023 ob 17:30
Prodaja se hiša na Starem trgu

Prodaja se hiša na Starem trgu

V Ljutomeru se trenutno prodaja več hiš in stanovanj. Med hišami naprodaj, pa lahko zasledimo tudi hišo na Starem trgu, ki je bila zgrajena že leta 1807. Gre za hišo dvojček, zgrajeno leta 1807, adaptirano leta 1993, ki meri 160 m2 in ima še 161 m2 zemljišča.

"Bila je ena prvih zgradb na čarobnem Starem trgu v Ljutomeru in spremljala zaljubljene mlade pare, ki si kradejo poljube, prleške obrtnike, kako so pričenjali svoje obrti, Karla Grossmana, kako snema filme, in kako v Ljutomeru vre ob prvem slovenskem taboru. Skozi zgodovino je služila več namenom in gospodarjem. Sedaj čaka nekoga, ki bo znal spoštovati stare zgodbe in zgradbi dati novo vsebino," se med drugim glasi opis.

Objekt je grajen z domačo opeko in ima izjemno trdne zidove. Ima "velbano" klet, v pritličju pa so trenutno urejeni poslovni prostori, ki so nekoč služili za trgovino. V nadstropju se nahaja večje meščansko stanovanje z velikimi prostori in obilo svetlobe. Stanovanje sestavljajo spalnice, dnevni prostor, kopalnica, kuhinja in hodnik. Iz dnevnega prostora je dostop do velike terase, ki je obrnjena stran od mestnega vrveža, podstrešje pa je trenutno neizkoriščeno.

"Objekt je potreben obnove, da ponovno zasije v vsej svoji lepoti in obogati lotmerški Stari plac. Vsak »Lotmeržonec« nosi v sebi del te zgradbe. Bodisi v spominu bodisi v skritih načrtih: »Kaj vse bi se dalo iz tega narediti, če bi bila moja!« Si upate zbuditi spečo lepotico?" še se glasi oglas, cena objekta pa znaša 80 tisoč evrov.






Več v Gospodarstvo