Občina Veržej prejemnica Zlatega ISSO certifikata razvojne odličnosti

Zlati ISSO certifikat predstavlja odlikovanje za občino in izkazuje izjemno kakovost življenja v občini ter uravnoteženo stopnjo razvoja.

Prlekija-on.net, torek, 12. december 2023 ob 10:27
Veržej

Veržej

Občina Veržej je bila nagrajena s prestižnim priznanjem - Zlatim certifikatom Zlati kamen. Ta certifikat ni samo simbol odličnosti, temveč tudi uradno priznanje prizadevanjem za izboljšanje kakovosti življenja in poslovnega okolja v občini.

Občina Veržej je prepoznana kot ena izmed vodilnih na področju pogojev za življenje in delo, ki jih zagotavlja občanom in podjetjem. V regiji se občina uvršča med prve tri na področjih: demografija, izobrazba, življenjski standard, socialna kohezija. Občina Veržej na državni ravni še posebej izstopa na treh ključnih področjih: trg dela, izobrazba in socialna kohezija. V skupnem seštevku rezultatov kazalnikov Informacijskega sistema slovenskih občin - Zlati kamen Sistem ISSO je občina v zgornji tretjini med vsemi slovenskimi občinami.

Zlati ISSO certifikat predstavlja odlikovanje za občino. Izkazuje izjemno kakovost življenja v občini ter uravnoteženo stopnjo razvoja. Izhodišče za podelitev certifikata je Indeks ISSO, ki je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini.

Zlati certifikat prinaša dodaten ugled ter zaupanje v domačem in tujem okolju. Imetniki certifikata si tako pridobijo dodatno zaupanje prebivalcev, poslovnih partnerjev in investitorjev. Certifikat je izkaz razvojne kredibilnosti in kakovostne ravni življenja.

Možnosti uporabe certifikata so praktično neomejene in prav je, da prebivalci in poslovni partnerji vedo, da zaradi odličnosti pri delu na področju razvoja sodijo v sam vrh slovenskih občin.




Več v Gospodarstvo