Prednosti spanja z naravnimi vzglavniki

Eden izmed ključnih delov posteljne garniture, ki pomaga pri vplivu na dober spanec, je definitivno primeren, udoben in kvaliteten vzglavnik.

Oglasno sporočilo, sreda, 20. december 2023 ob 09:06
Naravni izdelki SemEko

Naravni izdelki SemEko

Za vsakodnevno življenje in delovanje je za vsakega izmed nas izredno pomembno, da kvalitetno spimo. Spanec sicer vpliva na ogromno vidikov v našem življenju, med drugim ima bistveni vpliv na naše dobro počutje in na naše zdravje. Kvaliteta spanja je rezultat različnih dejavnikov med katerimi so ključni udobje v postelji, primerna temperatura, tišina in tema v spalnici.

Eden izmed ključnih delov posteljne garniture, ki pomaga pri vplivu na dober spanec, je definitivno primeren, udoben in kvaliteten vzglavnik. Lahko bi rekli, da je vzglavnik na nek način center spanja, saj nudi osnovo udobja naši glavi, vrati, hrbtenici in posledično seveda tudi celemu telesu. V primeru, da torej nimate kvalitetnega oziroma primernega vzglavnika, se vam lahko pojavljajo določene težave oziroma bolečine, bodisi v hrbtenici, bodisi v vratu, vaš spanec pa je nemiren oziroma se zbujate z občutkom utrujenosti. Prava izbira vzglavnika je torej prva, ki jo morate opraviti, ko menjate posteljno garnituro. Vprašanje je le še to, kateri vzglavnik bo tisti, ki bo za vas najbolj optimalen. V sklopu iskanja optimalnega vzglavnika, vam priporočamo, da preverite tako opcije na trgu, kot se pogovorite s kom izmed strokovnjakov, ki tovrstne artikle prodajajo ali celo izdelujejo.

Dekorativne blazine

Zakaj bi za spanje izbrali naravni vzglavnik?

V zadnjih letih so na področju vzglavnikov postali vedno bolj priljubljeni naravni vzglavniki - gre namreč za vrsto vzglavnikov, ki je dokazala kar nekaj prednosti, tako v smislu udobja, kot konec koncev tudi življenju z roko v roki z naravo, saj gre za ekološke artikle.

Že čez dan smo izpostavljeni raznim kemičnim in podobnim snovem, ki preko hrane in pijače ter raznih tekstilnih izdelkov pridejo v naše telo. Tudi večina običajnih vzmetnih in vzglavnikov ima v sebi neka sintetična vlakna, pene in puhasta polnila, ki vsebujejo kemične snovi. Zato je pomembno, da se, kolikor lahko, v času spanja izognete umetnim materialom ter kemičnim snovem, ki sicer med spanjem prehajajo v telo. Spanju res namenimo kar nek velik delež časa in smiselno je, da se vsaj takrat izognemo kemičnim snovem ter uporabimo naravne materiale.

V postopku pridelave oziroma obdelave pire, ajde in sivkinih cvetov, ki so namenjeni kot polnilo za naravni vzglavnik, ni prisotnih kemičnih snovi. V tem smislu govorimo o naravnem polnilu, ki diha, torej je zračno in preprečuje potenje. Polnilo naravnih vzglavnikov poleti hladi, pozimi pa greje in je znano po svoji dolgi življenjski dobi. Same ajdove luščine, ki so uporabljene v polnilu, pa so tiste, ki služijo kot antialergen in antioksidant.

Naravni vzglavniki so torej vzglavniki, ki so izdelani iz naravnih materialov. Običajno so prevleke narejene iz bombaža, kot polnilo pa na primer služijo pirine ali pa ajdove luščine z dodatkom sivke. Tovrstni naravni vzglavniki se sicer anatomsko prilegajo vratnemu delu telesa, kar pomeni, da s tem razbremenijo celotno hrbtenico in nudijo ugodne učinke tudi ledvenemu delu.

Naravni vzglavnik

Med bistvene lastnosti naravnih vzglavnikov zagotovo sodi:

  • anatomsko prilagajanje telesu,

  • preprečevanje razvoja pršic,

  • nevtralizacija negativnih sevanj,

  • trajnost,

  • biološka razgradljivost,

  • pomoč pri nespečnosti,

  • pomoč pri migreni,

  • pomoč pri bolečinah v hrbtenici.

Kam se obrniti za nakup kakovostnega naravnega vzglavnika?

Če si torej tudi vi želite izboljšati svoj spanec in zamenjati svojo posteljno garnituro s še bolj kakovostno, udobno in hkrati tudi čim bolj naravno posteljno garnituro, potem vas bo na neki točki prav gotovo zanimalo, kje lahko opravite nakup ustreznega naravnega vzglavnika.

V naši državi lahko najdete nekaj različnih prodajnih mest, ki vam v okviru ponudbe zagotavljajo kvalitetne in estetsko dovršene naravne vzglavnike. Imamo tudi slovensko podjetje Sem Eko, ki se že dlje časa uspešno ukvarja z izdelavo raznih naravnih izdelkov za udobje, torej naravnih vzglavnikov in še drugih zadev, ki nam pridejo prav doma, na potovanju ali kjerkoli drugje. Naravna polnila, kot smo jih omenjali zgoraj, so namreč primerna za različne izdelke, kot so med drugim tudi razne blazine za meditacijo, okrasne blazine, posteljni nadvložki in še bi lahko naštevali. Poleg tega, da so izdelki naravni in kakovostni, so hkrati tudi estetsko dovršeni in se večkrat izkažejo tudi kot odlično darilo za marsikatero priložnosti.

Preverite ponudbo naravnih vzglavnikov ter si tudi vi zagotovite vse potrebno za kar najbolj udoben in kakovosten spanec. Verjamem, da boste z izboljšanjem spanca kmalu odkrili tudi izboljšanje funkcionalnosti v vašem vsakdanu in pozitivne učinke na vaše zdravje. Zagotovo boste z novim naravnim vzglavnikom izredno zadovoljni.

SemEko je slovensko družinsko podjetje, ki izdeluje ekološke vzglavnike.



Več v Gospodarstvo