Kako trenutno kaže, bo božič bel ali zelen?

Vse vremenske napovedi zaenkrat kažejo, da bo tudi v ponedeljek, na božič, okoli 13 °C in nič ne kaže na sneg, ne prej ne potem.

Prlekija-on.net, sreda, 20. december 2023 ob 11:47
Sneg

Sneg

Bel božič se nam zadnja leta vztrajno izmika, kot vse kaže, tudi letos ne bo nič drugače, saj napoved kaže na temperature čez 10 °C. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo v sredo popoldne zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah pa tudi megleno. Možna je kakšna kaplja dežja. Proti večeru se bo od severozahoda jasnilo in na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12 °C.

V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v južni Sloveniji. Po nekaterih nižinah bo sprva megleno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik, ki se bo zvečer krepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 1 do 9, ob morju do 12 °C.

V petek in soboto bo pretežno oblačno. Predvsem v severni polovici Slovenije bodo možne občasne manjše padavine. V zatišnih nižinah severne Slovenije je v petek možna poledica.

V zraku so visoke ravni delcev PM10

V večjem delu Slovenije se pričakujejo preseganja dnevne mejne vrednosti delcev PM10


Vse vremenske napovedi zaenkrat kažejo, da bo tudi v ponedeljek, na božič, okoli 13 °C in nič ne kaže na sneg, ne prej ne potem.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu



Več v Narava