Potniški vlak zbil skupino delavcev, dva sta umrla, štirje so huje poškodovani

Po prvih informacijah sta dva delavca na kraju nesreče umrla, štirje so huje poškodovani.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. december 2023 ob 11:10
Potniški vlak je zbil skupino delavcev (simbolična fotografija)

Potniški vlak je zbil skupino delavcev (simbolična fotografija)

V četrtek zjutraj je na železniški progi med postajama Postojna in Prestranek prišlo do hujše železniške nesreče, ko je vlak zbil skupino delavcev Slovenskih železnic pri železniškem prehodu Rakitnik. Policija je bila o nesreči obveščena nekaj po 9. uri. Na Policijski upravi Koper so pojasnili, da sta po prvih informacijah dva delavca na kraju nesreče umrla, štirje so huje poškodovani.

Slovenske železnice ob tem sporočajo, da bo zaradi izrednega dogodka na relaciji Postojna-Prestranek namesto vlaka IC 503, ki iz Postojne odpelje ob 10.14 organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Nadomestni avtobus bo med Postojno in Reko vozil tudi namesto vlaka 481, ki iz Postojne odpelje ob 9.33 ter med Reko in Ljubljano namesto vlaka 482 (ki iz Reke odpelje ob 11.50). Na relaciji Postojna-Prestranek bo nadomestni avtobus vozil tudi namesto vlaka 1825, ki iz Postojne odpelje ob 10.41. Nastajale bodo zamude.

Na omenjenih avtobusih ni mogoč prevoz oseb na invalidskih vozičkih. Prav tako ni mogoč prevoz koles in živali. Pri izvajanju nadomestnih prevozov lahko prihaja do zamud, kar prosijo upoštevajte pri načrtovanju svojega potovanja.




Več v Črna kronika