V TUŠ trgovinah bodo v soboto stavkali

Stavkovni odbor po vnovičnem sestanku z vodstvom družbe opozarja, da to še vedno nima posluha za zahteve zaposlenih po izenačitvi najnižje osnovne plače prodajalk z minimalno.

Prlekija-on.net, petek, 29. december 2023 ob 11:29
V Tuševih trgovinah bodo stavkali

V Tuševih trgovinah bodo stavkali

V Tuševih trgovinah bo v soboto, 30. decembra, po vsej državi celodnevna stavka. Kot so sporočili iz Sindikata Tuš, se je stavkovni odbor sestal z upravo, a ker "vodstvo podjetja še naprej nima posluha za delavske zahteve po izenačitvi najnižje osnovne plače prodajalk z minimalno (torej osnovne plače brez doplačila do minimalca), bomo v soboto, 30. 12., stavkali." Sindikat nadaljuje s svojimi aktivnostmi in so za, petek, 29. decembra, ob 11.00, napovedali tiskovno konferenco v Celju v prostorih Območne organizacije ZSSS Savinjska.

"Na tiskovni konferenci bomo še enkrat predstavili potek stavke, kupce in druge sindikate ter organizacije pa pozivamo k solidarnosti. Predstavili bomo tudi nadaljnje aktivnosti po novem letu, saj je delavkam v maloprodaji, ne samo v Tušu, dovolj izkoriščevalskih odnosov in nenehnega boja za dosego vsaj minimalnega življenjskega standarda, ki je določen z višino minimalne plače," so še ob tem sporočili.

Novinarsko konferenco si lahko ogledate v videu. V Sindikatu pravijo, da stavka bo.

Tuš ima po celotni državi 150 trgovin, stavkali pa bodo v približno 80. Kot je bilo povedano na novinarski konferenci, bo stavka potekala od 6. ure do 21. ure in ne bo plačana, zaposleni pa bodo stavkali na svojih delovnih mestih. Oblikovali bodo tudi stavkovne straže, lastnik pa bo trgovine, v katerih bo potekala stavka, zaprl, saj da se boji odtujitve blaga. Skupno naj bi stavkalo več kot 1000 zaposlenih. Bodo pa odprte vse franšizne trgovine Tuš, ki bodo po zagotovilih vodstva ustrezno založene tako s svežimi kot tudi vsemi drugimi izdelki iz redne in praznične ponudbe.

Trgovine Tuš bodo v soboto odprte

Stavka v Tušu je preklicana, trgovine bodo odprte


Novinarska konferenca Sindikata Tuš, 29. 12. 2023

Objavil/a Sindikat Tuš dne Petek, 29. december 2023

Z vseh strani sedaj prihajajo pritiski, manipulacije in zavajanja na vse...

Objavil/a Sindikat Tuš dne Petek, 29. december 2023

Tuš pa je sicer sporočil, da bodo trgovine in franšizne prodajalne danes, 29. 12., in v soboto, 30. 12., odprte po običajnem delovnem času.

Danes, 29. 12., in v soboto, 30. 12., te naše trgovine pričakujejo z res top praznično ponudbo, zato izkoristi...

Objavil/a Tuš dne Četrtek, 28. december 2023



Več v Gospodarstvo