Izsledili sedem tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način

V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Prlekija-on.net, sobota, 30. december 2023 ob 08:50
Tujci

Tujci

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali, šest kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, prijeli sedem tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo, štiri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

Ob 12.20 so bili obveščeni, da je izven naselja Gorica v smeri Puconcev, prišlo do trčenja med voznikom mopeda in osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom ter padel po vozišču. Med drsenjem mopeda po vozišču je le-ta trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Ob 15.25 je v Černelavcih prišlo do trčenja med voznico osebnega avtomobila ter kolesarko. Vzrok prometne nesreče je bil neomogočanje varnega prečkanja kolesarki na kolesarskem prehodu čez cesto. Kolesarka se je pri trčenju lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve goljufiji, tatvino denarja iz stanovanjske hiše, neupravičeno slikovno snemanje, zatajitev in zasegli bankovec za 20 EVR, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V zgodnjih jutranjih urah so lendavski policisti v naselju Čentiba izsledili sedem tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju PP Gornji Petrovci.




Več v Črna kronika