Odigrali turnir v hokeju na ledu, ki je postregel z veliko prikazanega hokejskega znanja

Na 5. novoletnem turnirju v hokeju na ledu se je udeležilo 9 ekip iz Ljutomera, Ptuja, Beltincev, Mengša, Varaždina (Hrvaška) in Slovaške.

Prlekija-on.net, sobota, 30. december 2023 ob 12:54
5. novoletni turnir v hokeju na ledu

5. novoletni turnir v hokeju na ledu

V četrtek, 28. decembra 2023, je na umetnem drsališču v Ljutomeru v organizaciji Športne zveze Ljutomer potekal 5. novoletni turnir v hokeju na ledu, katerega se je udeležilo 9 ekip iz Ljutomera, Ptuja, Beltincev, Mengša, Varaždina (Hrvaška) in Slovaške.

Ekipe so se najprej merile v dveh predtekmovalnih skupinah, kjer smo lahko videli zelo zanimive tekme z veliko prikazanega hokejskega znanja. Najboljši dve ekipi iz predtekmovalnih skupin pa sta se nato uvrstili v polfinale in s tem v boj za pokale.

V prvem polfinalnem dvoboju so Fčele Beltinci premagale ekipo KHL Varaždin 1 z rezultatom 6:3. V drugem polfinalnem dvoboju pa so bili HK Jelenčki iz Mengša boljši od ekipe KHL Varaždin 2 s kar 13:0.

Tako so se v tekmi za končno tretje mesto pomerili igralci obeh ekip iz KHL Varaždin. Na koncu je zmago slavila prva ekipa z rezultatom 5:1.

V velikem finalu pa sta se pomerila pričakovana favorita za končno zmago. Obe ekipi sta na turnirju prikazali zelo dobro igro, dober hokej na zelo visokem nivoju in tudi finalna tekma ni razočarala. Gledalci so lahko videli veliko izjemnih potez na tekmi polni preobratov. Po koncu zelo zanimive, napete in razburljive tekme so zasluženo slavile Fčele iz Beltincev z rezultatom 10:8 ter tako osvojile prvo mesto na turnirju.

Najboljši strelec na turnirju je bil David Matko iz ekipe Fčele Beltinci s 16 doseženimi zadetki. Sledila sta Robert Jerič in Žiga Gartner, oba iz ekipe HK Jelenčki Mengeš, s po 15 doseženimi zadetki. Po mnenju publike in strokovne komisije je za najboljšega igralca turnirja bil razglašen Robert Jerič iz ekipe HK Jelenčki Mengeš.

Najboljše ekipe so prejele pokale in praktične nagrade, ki so jih priskrbeli donatorji. Za vse tekmovalce pa je bilo poskrbljeno s pogostitvijo.

Športna zveza Ljutomer se zahvaljuje vsem ekipam za sodelovanje na turnirju. Velika pohvala Jaki Jakiču za organizacijo in vodenje turnirja, Simonu Fekonji za pisanje rezultatov, fotografu Marko Potočniku s.p., Božu Tomažiču in Boštjanu Šalamunu za kuhanje golaž juhe, Bojanu Polaniču za strokovno komentiranje tekem ter ljutomerskim gasilcem za pomoč pri organizaciji in pripravi drsališča.

Zahvaljujejo se tudi vsem donatorjem: MFCT d.o.o. Ljutomer, Car wash cafe in Šic bar, Megla d.o.o., Gravis Patrik Čurin iz Hrvaške, Storitve v vinogradništvu Boris Feuš s.p., Radenska d.o.o., Pekarna Krapec Veržej, Segrap d.o.o., Restavracija Mitra Ljutomer, Gostinska oprema Krim Ljutomer, ETA Kamnik d.o.o., Tehnika Novak Saša s.p., Avtoservis Anton Šnajder s.p.




Več v Šport