V Ljutomer prihaja prvak Dobovec

V dvorani ŠIC Ljutomer se obeta poslastica kroga. Meteorplast ŠIC bar bo gostil Dobovec, aktualnega prvaka in udeleženca evropske lige prvakov.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. januar 2024 ob 07:53
Priprave Meteorplast ŠIC bar

Priprave Meteorplast ŠIC bar

V petek, 5. januarja, se bo z dvoboji 12. kroga nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. V dvorani ŠIC Ljutomer se obeta poslastica kroga. Meteorplast ŠIC bar bo gostil Dobovec, aktualnega prvaka in udeleženca evropske lige prvakov. Ostali pari tega kroga so: Bronx Škofije - Dobrepolje, Oplast Kobarid - Sevnica in Siliko Vrhnika - THE Nutrition Extrem.

V prleško prestolnico prihaja ekipa, ki ima v treh sezonah iz šestih prvoligaških dvobojev proti Meteorplastu ŠIC baru pet zmag in en neodločen izid. Tudi v prvi tekmi med tema nasprotnikoma v tej sezoni je Dobovec slavil z 8:2 (3:1). Po doslej odigranih tekmah prvoligaškega tekmovanja je v vodstvu vrhniški Siliko (11 tekem, 28 točk), drugi je Dobovec (9 tekem, 21 točk), tretje mesto pa si delita Meteorplast ŠIC bar (11 tekem, 17 točk) in Oplast Kobarid (10 tekem, 17 točk).

V ljutomerskem taboru so le delno zadovoljni z dosedanjim izkupičkom. Pričakovali so kakšno točko več na svojem kontu, predvsem pa skrbi igra v obrambi, saj je ekipa na enajstih tekmah prejela kar 49 zadetkov. Več žog je končalo le v mrežah Bronxa (58) in Dobrepolja (52). Nove skrbi v obrambnih nalogah v naslednjih obračunih predstavljata poškodbi reprezentantov Tilna Rajterja in Lovra Trdina. Slednji je pričel s fizioterapijami in individualnimi vajami, Rajter pa bo še dva tedna nosil mavčno oblogo na nogi. Če bo rehabilitacija uspešna se bosta oba v reden proces treninga vrnila sredi februarja.

V času božično-novoletnih praznikov je ekipa opravila par nezahtevnih treningov, igralci pa so formo vzdrževali z igranjem na turnirjih. V tem tednu je trener Robert Grdović vse razpoložljive igralce zbral na dveh treningih. Ljutomerčani želijo na petkovi tekmi, ki se bo pričela ob 20.30 uri, nadaljevati niz neporaženosti na domačem parketu v tej sezoni. V dosedanjih petih tekmah pred domačimi gledalci so dvakrat zmagali in trikrat remizirali. Prav Dobovec pa je tisti, ki se je 16. marca lani od nasprotnikov ljutomerske ekipe zadnji veselil zmage v ljutomerski športni dvorani. »Pričakujemo zelo težko tekmo, hočemo pa nadaljevati niz neporaženosti doma. Vemo, da bo težko, a s podporo s tribun nam bo to lažje uspelo,« pred dvobojem proti serijskemu prvaku pove kapetan Meteorplasta ŠIC bara Matic Goznik.




Več v Šport