Vlada zanika, da bo v Radencih migracijski center

Radenski župan je zapisal, da so v Dijaškem domu Radenci nameščeni mlajši moški za katere niso bili obveščeni. Vlada pa ob tem zanika, da bi v dijaškem domu bil migracijski center.

Prlekija-on.net, petek, 5. januar 2024 ob 15:26
Radenci

Radenci

Župan Radencev Roman Leljak je na svojem Facebook profilu zapisal, da "država že nekaj mesecev namešča begunce v Dijaški dom Radenci. V sredini leta 2023 sem vas na seji Občinskega sveta obvestil, da nas je država obvestila, da bo namestila 20 otrok z mamami. Nekaj jih je bilo vključeni v Vrtec Radenci.
Glede, da je šlo za otroke Občina Radenci ni nasprotovala. V tem trenutku pa so nameščeni mlajši moški za katere pa nismo bili obveščeni.
Država torej Dijaški dom že uporablja v te namene. Storili bomo vse, da v domu ne bodo nameščeni migranti, ki čakajo na azil, oziroma tisti, ki prihajajo ilegalno preko meje
," je med drugim zapisal. Zapis je sicer bil namenjen predstavnikom Gibanja Svoboda.

Na Leljakov zapis pa se je na FB odzvala tudi Vlada RS: "Ne drži, da bo v dijaškem domu v Radencih migracijski center.
Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ni nikoli prejel ponudbe za vzpostavitev migracijskega centra v Radencih
," so zapisali.

Ne drži, da bo v dijaškem domu v Radencih migracijski center. Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ni nikoli prejel ponudbe za vzpostavitev migracijskega centra v Radencih.

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Petek, 05. januar 2024

V Radencih bodo sicer to nedeljo potekale predčasne volitve v Občinski svet, potem ko je lani novembra odstopilo devet od skupaj 16 članov Občinskega sveta Občine Radenci.




Več v Gospodarstvo