Sprva dež, nato možnost sneženja do nižin

Po napovedih Agencije RS za okolje bo največja verjetnost za sneg po nižinah na vzhodu države.

Prlekija-on.net, sobota, 6. januar 2024 ob 08:46
V soboto dežuje

V soboto dežuje

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes oblačno in deževno. Meja sneženja bo sprva visoko, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo snežilo do dolin. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, v alpskih dolinah malo nad 0 °C.

Proti večeru in ponoči se bo od severa hladilo, meja sneženja se bo spuščala. Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 9 °C.

V nedeljo bo oblačno, predvsem v vzhodni in južni Sloveniji se bodo še pojavljale padavine, meja sneženja bo na okoli 500 m nadmorske višine. Hladneje bo, pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. Temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 12 °C.

V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno, hladno in vetrovno.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu

Največja verjetnost za sneg po nižinah bo na vzhodu države

Arso še med drugim navaja, da "v noči na nedeljo kaže, da se bo meja sneženja približala nižinam, a hkrati bodo tudi padavine slabele. Še največja verjetnost za sneg po nižinah bo na vzhodu države, kjer se bodo rahle do zmerne padavine zadržale najdlje. Drugod bo ohladitev večinoma prišla prepozno. Se pa bo v soboto čez dan dovolj ohladilo, da bodo snežno pošiljko prijela naša sredogorska smučišča. Zapade lahko od 10 do 30 cm, v visokogorju pa tudi več kot 50 cm snega. Če se bodo padavine v vzhodni Sloveniji nadaljevale tudi v noči na ponedeljek, na to namigujejo nekateri scenariji, potem se ga lahko tam nabere za nekaj centimetrov."

Te dni vreme nič kaj ne spominja na zimo. Temperatura zraka je tudi za več kot 5 °C nad...

Objavil/a ARSO vreme dne Četrtek, 04. januar 2024



Več v Narava