Državni prvak ponovno boljši od Prlekov

V Ljutomeru si je obračun druge in tretje ekipe rednega dela prvenstva ogledalo blizu 300 ljubiteljev futsala.

Prlekija-on.net, sobota, 6. januar 2024 ob 10:28
Meteorplast ŠIC bar - Dobovec

Meteorplast ŠIC bar - Dobovec

Z dvoboji 12. kroga se je nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Doseženi so bili naslednji rezultati: Bronx Škofije - Dobrepolje 3:2 (2:0), Oplast Kobarid - Sevnica 0:1 (0:1), Meteorplast ŠIC bar - Dobovec 2:6 (1:3) in Siliko Vrhnika - THE Nutrition Extrem 3:0 (0:0). V vodstvu je Siliko (12 tekem, 31 točk), drugi je Dobovec (10 tekem, 24 točk), tretje mesto pa si delita Meteorplast ŠIC bar (12 tekem, 17 točk) in Oplast Kobarid (11 tekem, 17 točk).

V Ljutomeru si je obračun druge in tretje ekipe rednega dela prvenstva ogledalo blizu 300 ljubiteljev futsala. Domači strateg Robert Grdović je v ekipi pogrešal poškodovana Tilna Rajterja in Lovra Trdina, gostujoči trener Kujtim Morina pa je tekmo odigral brez poškodovanega Thomasa Pihlerja ter novih tujcev Lucasa Andersona Pereire in Francisca Martineza Villalbe, ki še nimata pravice nastopa.

Gostitelji so odlično vstopili v dvoboj in s hitro igro goste prisilili, da so si že v uvodnih minutah nabrali tri akumulirane prekrške. Šok za domačine je sledil v 3. minuti. Klemen Duščak je po mnenju domačinov na nepravilen način odvzel žogo Roko Šnoflu in neoviran premagal Tjaža Lovrenčiča. Žal so vse pritožbe z domače klopi naletele na gluha ušesa sodniškega para. Ljutomerčani so se po šoku hitro pobrali. V 5. minuti so gostje poskušali v igro vključiti vratarja Marka Pečka, storili napako, ki jo je v zadetek z nekaj sreče pretvoril Aljaž Goznik. V 10. minuti bi lahko prišla do vodstva tako ena, kot tudi druga ekipa. Za Dobovec je Davor Kanjuh nastreljal prečnik, v nasprotnem protinapadu pa je bil Matic Goznik sam pred Pečkom, a je streljal mimo vrat. Odločilne minute tokratnega dvoboja so bile konec prvega polčasa. Domačini so zahtevali najstrožjo kazen, po padcu Alena Ruisa v gostujočem kazenskem prostoru. Sodniška piščalka je ostala nema, gostje pa so v nadaljevanju preko Denisa Kneževiča (18. minuta) in Leona Jedvaja (19.) prišli do izdatne prednosti.

Zmagovalec je bil odločen v 23. minuti, ko je Lovrenčiča premagal Žiga Čeh. V nadaljevanju drugega polčasa sta za visoko in povsem zasluženo zmago Dobovca v polno merila še Patrik Pasariček (26.) in Jedvaj (28.), visok poraz pa je v zadnji minuti dvoboja oblažil Matic Goznik. »V prvem polčasu smo si ustvarili priložnosti, žal nismo zabili. V drugem polčasu smo imeli tistih par črnih minut in prejeli prepoceni zadetke. Težko je proti Dobovcu, ki tudi ko ni kompleten, je kvaliteten, doseči zadetke. Zasluženo so zmagali. Mi smo zdaj z glavo že na torkovi tekmi proti Sevnici. To je tekma sezone, na katero pozivam navijače, da pridejo v podobnem številu kot tokrat,« je po tekmi dejal ljutomerski igralec Alen Ruis.

Pred petkovim (12. januar) nadaljevanjem prvenstva, ko bo Meteorplast ŠIC bar gostoval v Kobaridu, bo v torek, 9. januarja, v Ljutomeru odigrana prva tekma četrtfinala pokala Terme Olimia. Ljutomerčani bodo gostili Sevničane, tekma pa se bo pričela ob 20.30 uri. Povratna tekma bo 30. januarja v Sevnici.

Podrobnosti s tekme Meteorplast ŠIC bar - Dobovec so na povezavi.

Foto: Niko Časar
Več v Šport