Izbira ustrezne zorilne komore za vaš hobi ali storitev

Oglasno sporočilo, četrtek, 11. januar 2024 ob 21:18
Zorilna omara

Zorilna omara

Zorilnice so nepogrešljiva oprema vsakogar, ki se ljubiteljsko ali pa profesionalno ukvarja z zorenjem različnih prehrambnih izdelkov, kot so na primer razne suhomesnate zadeve, siri, suho sadje, fermentirani jogurti in podobno. Vsakdo, ki se poglobi v tovrstne postopke pridelave omenjenih artiklov za lastne potrebe ali pa za prodajo, prej ali slej ugotovi, da je ustrezna in kvalitetna oprema bistvenega pomena za doseganje odličnega končnega rezultata - varnega, kvalitetnega in okusnega izdelka.

S tem torej pride tudi do razmisleka glede tega, kje lahko najdete ustrezno zorilno komoro, skladno z vašimi potrebami in željami. Zagotovo velja, da lahko že preko spletnega brskalnika kaj hitro ugotovite, kakšna približno je ponudba na našem in tujem trgu ter da je tudi več različnih ponudnikov, ki se ukvarjajo s prodajo tovrstnih artiklov. Verjetno boste ugotovili, da je ponudba kar pestra in široka, kar pomeni, da ne bi smeli imeti težav priti do zorilne komore, ki jo potrebujete; vprašanje je le, kako izbrati pravo. Smiselno je, da svoj nakup zorilne komore opravite pri podjetju, ki je specializirano za takšno opremo ter vam hkrati nudi tudi servis in pa svetovanje ob nakupu. Strokovnjaki podjetij so tisti, ki vam lahko pri vaši končni odločitvi bistveno pomagajo.

Zorilna omara

Kaj je potrebno upoštevati pri izbiri ustrezne zorilne komore?

Najprej je potrebno definirati osnovno zadevo - ali gre za potrebe v sklopu hobija ali neke profesionalne dejavnosti? Na trgu namreč lahko najdete zorilnice, ki spadajo v profesionalno linijo in tiste, ki so kategorizirane kot »medium«, torej bolj za ljubitelje. Gre za dva osnovna tipa zorilnih komor, med katerimi so določene razlike v funkcionalnosti. Torej, optimalen nakup ustrezne opreme je odvisen od tega, ali se z zorenjem ukvarjate ljubiteljsko ali pa profesionalno.

Bistvena razlika med omenjenima tipoma zorilnih komor je v debelini izolacije, porabi električne energije, hladilnem mediju (plinu) in tudi zunanjem izgledu. Pomembna je tudi imitacija temperaturnega območja - običajno tu iščemo območje od minus dve stopinji pa do plus petdeset stopinj Celzija. Prav tako je pomembno tudi območje vlage, kjer običajno želimo 50-90% vlažnost.

Zorilne komore vam omogočajo izvedbo sledečih procesov:

  • Suho zorenje oziroma »dry age«
  • Mokro zorenje - vakuumsko pakirano blago
  • Zorenje suhomesnatih izdelkov
  • Zorenje sirov
  • Sušenje sadja
  • Standardno hlajenje
  • Fermentacijo jogurtov.

Pri izbiri zorilne komore je priporočljivo pogledati seznam programov oziroma možnosti programiranja, ki so optimalne za različne procese izdelave končnih artiklov. Profesionalne zorilnice imajo dodatne stopnje, med drugim tudi do 6 dodatnih stopenj, da lahko katerega koli izmed zgoraj omenjenih procesov tudi popolnoma avtomatizirajo in tako zagotovijo, da imajo vaši izdelki konstantno kvaliteto - vedno ista kvaliteta, na katero lahko vaše stranke računajo, je izrednega pomena za vašo prodajo. Na kvaliteto izdelkov pa vpliva tudi nastavitev časa in temperature zorilne komore - tovrstne nastavitve so pomembne tako v določenih fazah procesa, kot v celotnem procesu zorenja.

Zorilna omara

Nakup ustrezne zorilne komore sicer priporočamo tudi kmetom, saj je dejstvo, da odjemalci mesa in mleka kmetom pustijo prenizko dodano vrednost. V tem primeru je veliko bolje, da si zagotovijo ustrezno opremo in sami ustvarijo izdelke za prodajo. Takšne zorilne omare omogočajo večji donos, saj lahko iz neke osnovne surovine, na primer mleka, izdelajo sir, ki ima poleg večjega donosa tudi daljšo življenjsko dobo.

Ste morda že pregledali trg pa nikakor ne najdete popolne zorilne komore za vaše potrebe?

V primeru, ko se je pojavila potreba po tem, da si zagotovite posebne specifike zorilnice, se lahko obrnete na specializirano podjetje, ki vam zagotovi tudi izdelavo zorilnih komor poljubnih kapacitet - na način, da so kapacitete popolnoma prilagojene glede na vaše potrebe oziroma potrebe vašega prodajnega procesa.

Obrnite se na ustrezne strokovnjake, kot je podjetje Nara hladilna tehnika d.o.o. ter si zagotovite posvet glede izbire ustrezne zorilnice oziroma podajte informativno povpraševanje za zorilnice po vaših željah. Razmislite o tem, katere specifike bi morala imeti za vas najbolj optimalna zorilnica, predstavite te lastnosti strokovnjakom ter skupaj poiščite ustrezno rešitev za vas. Zagotovo pa je to storitev, ki vam zares omogoča, da pridobite točno to, kar potrebujete.

Poskrbite za to, da boste imeli na voljo kar najbolj kakovostno opremo, s pomočjo katere boste lahko dosegli kvalitetne in okusne rezultate za svoje stranke. Verjamemo, da boste kmalu ugotovili, da se je vaša prodaja izboljšala in da je celoten proces izdelave precej lažji in bolj učinkovit z izbiro ustrezne kvalitetne opreme.

Zorilna omara




Več v Gospodarstvo