Na osmih lokacijah izvedli hišne preiskave, zasegli so heroin, kokain, konopljo, več vrst tablet...

Vse zasežene prepovedane droge so bile pakirane v več manjših paketih, pripravljenih za nadaljnjo prodajo. V eni izmed hišnih preiskav je bilo zaseženo tudi strelno orožje, pištola, z vstavljenim nabojnikom in pripadajočimi naboji.

Prlekija-on.net, petek, 12. januar 2024 ob 20:55
Zaseženo orožje in droga

Zaseženo orožje in droga

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so 10. 1. 2024, skupaj s kriminalisti in policisti policijskih uprav Murska Sobota, Celje in Ljubljana, izvedli zaključne aktivnosti v povezavi z dalj časa trajajočo kriminalistično preiskavo s področja prepovedanih drog na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana in Murska Sobota.

Na podlagi sodnih odredb so na 8 lokacijah izvedli hišne preiskave zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih vozil, kjer so iskali dokaze o storitvi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu Kazenskega zakonika KZ-1). Pri hišnih preiskavah, kakor tudi v času kriminalistične preiskave so bile zasežene različne vrste prepovedanih drog (heroin, kokain, konoplja, različne vrste tablet z vsebnostjo prepovedanih drog), med katerimi izstopa prepovedana droga heroin, katere je bilo zasežene nekaj več kot 200 gramov. Vse zasežene prepovedane droge so bile pakirane v več manjših paketih, pripravljenih za nadaljnjo prodajo. V eni izmed hišnih preiskav je bilo zaseženo tudi strelno orožje, pištola, z vstavljenim nabojnikom in pripadajočimi naboji.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper 8 fizičnih oseb, ki so osumljene storitve 19 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in enega kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnja in promet orožja ali eksploziva (po 307. členu Kazenskega zakonika KZ-1).

Skupno je bilo pridržanih 7 oseb, od katerih sta bili dve osebi privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.




Več v Črna kronika