Mladoletniku zasegli vozilo, saj je vozil pod vplivom alkohola in povzročil še prometno nesrečo

Na Krapju pa je prišlo do nesreče, kjer je voznik tovornega vozila vozil na relaciji Babinci - Cven in v križišču izsilil prednost voznici osebnega avtomobila, zaradi česar sta trčila ter se pri tem oba lažje telesno poškodovala.

Prlekija-on.net, sobota, 13. januar 2024 ob 08:47
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, štiri povoženja divjadi, eno poškodbo vozila na parkirišču ter zasegli dve vozili.

Dve prometni nesreči sta se končali z materialno škodo, v eni nesreči pa sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Voznik tovornega vozila je vozil na relaciji Babinci - Cven in v križišču izsilil prednost voznici osebnega avtomobila, zaradi česar sta trčila ter se pri tem oba lažje telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve spletni goljufiji, eno v Černelavcih in drugo v Dokležovju, ponarejanje denarja in tatvino v trgovini v Murski Soboti ter napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti v Lutvercih.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru ter enkrat na javnem kraju. Eden izmed kršiteljev se ob intervenciji policistov ni pomiril, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

Prometna nesreča na Krapju, foto: PGD Ljutomer

V križišču na Krapju ponovno prišlo do trčenja


Ponoči so policisti v kraju Šafarsko pri kontroli prometa zaustavili vozilo tujih registrskih oznak in za voznika ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, voznik pa pridržan in bo priveden v nadaljnji postopek na sodišče. Policisti pa so v jutranjih urah zasegli vozilo tudi mladoletnemu vozniku na Gorici, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola ter pri tem povzročil še prometno nesrečo z materialno škodo.

V ponedeljek, 15. januarja, se prične izvajanje nacionalne akcije »Osredotoči se na cesto«, ki jo organizira Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju s Policijo, in bo trajala do 21. januarja. Namen akcije je ozaveščanje o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona pri voznikih motornih vozil, koles ter drugih udeležencih v prometu. Sporočilo akcije voznikom in voznicam je, da se med vožnjo ne uporablja mobilnega telefona, ampak se varno ustavi na primernem mestu ter opravi klic ali pošlje sporočilo. Opozarjajo pa tudi na druge motilce pozornosti kot so na primer upravljanje klime, radia in navigacije v vozilu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.




Več v Črna kronika