Dvema voznikoma zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniški dovoljenji, enega so pridržali

Pri enem je preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem pokazal 0.92 mg/l alkohola v izdihanem zraku, pri drugem pa 0.75 mg/l.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. januar 2024 ob 14:58
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 12. januarja, ob 05.46 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na relaciji Središče ob Dravi - Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in si pri tem poškodoval vozilo. Voznik ni bil telesno poškodovan. Vozniku je bila na kraju izrečena globa zaradi kršitve določil ZPrCP.

Ob 09.44 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru in sicer je bilo na kraju ugotovljeno, da sta določila ZJRM-1 kršili dve osebi, katerima je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.19 so policisti pri kontroli v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je v postopku bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem, kateri je ob pravilni uporabi pokazal 0.92 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter odvzeto vozniško dovoljenje, odrejeno mu je bilo tudi pridržanje v skladu z 24. členom ZPrCP, katero se je izvajalo v prostorih PP Ormož. Zoper voznika sledi odložilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo, 14. januarja, ob 4.44 so bili obveščeni, da se na potniškem vlaku iz smeri Središča ob Dravi nahajajo tri temnopolte osebe. V postopku je patrulja ugotovila, da gre za tri državljane Afganistana, kateri so pred tem nedovoljeno prestopili notranjo mejo z R Hrvaško. Tujci so v nadaljevanju zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom.

Ob 12.36 je patrulja izven naselja Središče ob Dravi prijela državljana Afganistana in Turčije, katera sta pred tem nedovoljeno prestopila notranjo mejo z R Hrvaško. Tujca sta v nadaljevanju zaprosila za mednarodno zaščito in bila odpeljana v Azilni dom.

Ob 18.48 so policisti pri kontroli v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je v postopku bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem, kateri je ob pravilni uporabi pokazal 0.75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ter odvzeto vozniško dovoljenje v skladu z 113/a členom ZP-1. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.




Več v Črna kronika