V petih prometnih nesrečah poškodovane tri osebe

V torek so policisti obravnavali pet prometnih nesreč, dve kaznivi dejanji, dve kršitvi javnega reda in miru, povoženje divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Prlekija-on.net, sreda, 17. januar 2024 ob 07:25
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe telesno poškodovale, dve kaznivi dejanji, dve kršitvi javnega reda in miru, povoženje divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V jutranjih urah je izven naselja Veščica pri Ljutomeru, prišlo do trčenja dveh osebnih avtomobilov. Vzrok prometne nesreče je bila neprilagojena hitrost enega izmed voznikov. V trčenju sta se oba voznika lahko telesno poškodovala. Ob 10.15 uri je izven naselja Puconci voznica osebnega avtomobila, v ostrem desnem ovinku zapeljala izven vozišča v obcestni jarek, kjer se je prevrnila na streho. Pri tem se je lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino kolesa in grožnjo.

Prometna nesreča v Veščici

Trčili osebni vozili, cesta je tam povsem poledenela


Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V času od 15. do 21. januarja poteka nacionalna akcija Osredotoči se na cesto, ki jo organizira Javna agencija RS za varnost prometa glede ozaveščanja o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona pri voznikih motornih vozil, koles in drugih udeležencev v prometu. V tem času bodo policisti poostreje nadzirali uporabo telefona med vožnjo in uporabo varnostnega pasu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.

Prometna nesreča

Prišlo še do dveh prometnih nesreč





Več v Črna kronika