Najprej otoplitev, nato možnost sneženja do nižin

V četrtek bodo temperature vse do 15 stopinj C, v noči na petek pa se bo hitro ohladilo, meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin.

Prlekija-on.net, sreda, 17. januar 2024 ob 08:24
V četrtek se bo otoplilo

V četrtek se bo otoplilo

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes oblačno. Predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo občasne padavine, ki se bodo čez dan nekoliko okrepile. Zjutraj je predvsem v severni polovici države možen pojav poledice. Meja sneženja se bo popoldne dvignila do nadmorske višine okoli 1800 m. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na jugovzhodu do 13 °C.

Ponoči bodo padavine prehodno zajele vso državo. V četrtek bo sprva oblačno in deževno. Dopoldne bodo padavine oslabele in ponehale. Oblačnost se bo popoldne ponekod trgala. Jugozahodnik bo oslabel. Jutranje temperature bodo od 5 do 11, na severu okoli 2, najvišje dnevne od 9 do 15, na severozahodu okoli 6 °C.

V drugem delu noči na petek se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Hitro se bo ohladilo, meja sneženja se bo v notranjosti zjutraj spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Padavine bodo v petek popoldne ponehale.

V soboto se bo razjasnilo. Jutro bo hladno in po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu



Več v Narava