Po nižinah lahko zapade do 10 cm snega

Vozne razmere bodo v petek dopoldne povsem zimske, se bodo pa popoldne najverjetneje že izboljšale.

Prlekija-on.net, četrtek, 18. januar 2024 ob 09:47
Zima v Ljutomeru

Zima v Ljutomeru

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bo ponoči spet pooblačilo. V drugem delu noči se bodo spet začele pojavljati padavine. Do jutra se bodo razširile nad vso Slovenijo, meja sneženja se bo v notranjosti spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, zjutraj na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 8 ° C.

Jutri bo oblačno s padavinami in sneženjem predvsem v notranjosti Slovenije, padavine bodo popoldne od severovzhoda ponehale. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ki bo popoldne slabel, na Primorskem pa zmerna do močna burja. Popoldanske temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do okoli 5 °C.

V noči na soboto se bo razjasnilo in čez dan bo jasno. Jutro bo hladno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka, le zjutraj še zmerna burja. V nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj bo mrzlo in po nekaterih nižinah lahko megleno.

Kot še navaja Arso, lahko po nižinah osrednje Slovenije v petek dopoldne v manj kot 6 urah zapade večinoma od 5 do 10 cm snega, nad nadmorsko višino okoli 500 m pa tudi okoli 15 cm. Vozne razmere bodo torej v petek dopoldne povsem zimske, se bodo pa popoldne najverjetneje že izboljšale.

V četrtek se bo otoplilo

Najprej otoplitev, nato možnost sneženja do nižin


Letošnja zima je doslej nižinam prinesla zelo malo snega, tudi z nizkimi temperaturami nam...

Objavil/a ARSO vreme dne Sreda, 17. januar 2024
Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu



Več v Narava