Sneženje povzročilo številne nevšečnosti predvsem voznikom, zgodilo se je več prometnih nesreč

Ponekod je sneženje povzročilo prometni kolaps, na avtocestah so številni zastoji dolgi tudi 20 km ter prometne nesreče, ki ovirajo promet. Tudi na našem območju se je že zjutraj zgodilo več prometnih nesreč.

Prlekija-on.net, petek, 19. januar 2024 ob 13:11
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

V petek zjutraj je snežilo po celotni državi tudi po nižinah. Ponekod je sneženje povzročilo prometni kolaps, na avtocestah so številni zastoji dolgi tudi 20 km ter prometne nesreče, ki ovirajo promet. Tudi na našem območju se je že zjutraj zgodilo več prometnih nesreč, predvsem trčenj in zdrsov s cest zaradi mokrega in spolzkega cestišča. Na srečo je tokrat trpela le pločevina.

Ob 6.13 sta v naselju Libanja v občini Ormož trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in počistili cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 6.43 je v naselju Ptujska cesta, občina Gornja Radgona, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom osebno vozilo postavili nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 7.05 se je v naselju Vogričevci, občina Ljutomer, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na vozišče in nudili pomoč delavcem avto vleke. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 14.20 pa je na cesti Noršinci-Boreci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka in iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo, katero so oskrbeli reševalci NMP.

Prometna nesreča na cesti Ljutomer - Križevci

Gasilci s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo


8/2024 19.01.2024 7:03 Nesreče v cestnem prometu Danes zjutraj smo bili aktivirani na prometno nesrečo v...

Objavil/a PGD Ljutomer dne Petek, 19. januar 2024

Proti Gomilican cesta zaprta nesreča

Objavil/a Robi Votek Mlajši dne Petek, 19. januar 2024

9/2024 19.01.2024 14:20 Nesreče v cestnem prometu Ob 14.20 je na cesti Noršinci-Boreci, občina Ljutomer,...

Objavil/a PGD Ljutomer dne Petek, 19. januar 2024

Številni zastoji na avtocestah

Še vedno pa so številni zastoji tudi na avtocestah. Štajerska avtocesta je trenutno zaprta pri priključku Žalec proti Mariboru. Gorenjska avtocesta je zaprta zaradi podrtega drevesa med priključkom Šmartno in počivališčem Povodje proti Jesenicam.

Zdrsi tovornih vozil/nesreče:
- Dolenjska avtocesta je zaprta med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje vzhod proti Ljubljani.
- Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Razdrtemu.

Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. Na nekaterih odsekih so še vedno zdrsi tovornih vozil kjer je oviran promet oz. zaprt počasni.

Zastoji
Na avtocesti so številni zastoji in prometne nesreče, vir: Prometno-informacijski center
Na avtocesti so številni zastoji

Na avtocesti več prometnih nesreč in številni zastoji, dolžine tudi več kot 20 km





Več v Črna kronika