Sneg, sonce in meglice pričarali pravo zimsko idilo

Ob zasneženi pokrajini, sončnih žarkih in meglicah lahko spet občudujemo pravo zimsko idilo.

Prlekija-on.net, nedelja, 21. januar 2024 ob 10:52
Zimska idila

Zimska idila

Te dni je tudi nižine pobelil sneg. V nižinah ga je sicer nekaj cm, v nekoliko višjih predelih Prlekije ga je nekoliko več. A dovolj, da ob zasneženi pokrajini, sončnih žarkih in meglicah lahko spet občudujemo pravo zimsko idilo.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je na Jeruzalemu 9 cm snega, na Ptuju 10 cm, v Mariboru 11 cm, v Ljubljani 19 cm. Največ snega je seveda v visokogorju, tako ga je na Vršiču 82 cm, na Kaninu 130 cm, največ pa na Kredarici in sicer 230 cm.

Spodaj je nekaj fotografij iz Slovenskih goric in Prlekije.

V naslednjih dneh nekoliko topleje

Po podatkih Arsa bo sicer danes pretežno jasno. V Ljubljanski kotlini bo dalj časa megleno. Popoldne bo nekaj koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do 10 °C.

V ponedeljek bo sprva precej jasno, marsikje po nižinah bo zjutraj megleno. Sredi dneva in popoldne se bo postopno pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -14 do -7, v mraziščih okoli -18, ob morju okoli -3 °C. Nekoliko topleje bo ponekod v višjih legah. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 0 do 6, ob morju do 10 °C.

V noči na torek bodo prehodno možne rahle padavine. Ob tem lahko za kratek čas pride do pojava poledice. V torek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo in nekoliko topleje. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, zapihal bo jugozahodnik.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu



Več v Narava