Četverica osumljena storitve še 18 kaznivih dejanj v povezavi s požari, skupna škoda okoli 600 tisoč evrov

Z dodatnim zbiranjem obvestil je bilo tako ugotovljeno, da so iste osebe utemeljeno osumljene storitve še 18 kaznivih dejanj, v večini primerov v povezavi s požari vozil in drugih objektov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. januar 2024 ob 16:14
Osumljenci so zanetili več požarov

Osumljenci so zanetili več požarov

Na Policijski upravi Maribor so med aprilom in novembrom prejeli večje število prijav požarov na območju mesta Maribor in v bližnji okolici. Z opravljenimi ogledi in z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je večje število naznanjenih zadev, nastalo kot posledica storitve kaznivega dejanja.

V tej zvezi so kriminalisti SKP PU Maribor novembra lani odvzeli prostost in na podlagi Zakona o kazenskem postopku (ZKP) odredili pridržanje 5 osebam in opravili 5 hišnih preiskav na območju PU Maribor. Štiri osumljene osebe so zaradi utemeljenega suma storitve skupno osmih kaznivih dejanj, povzročitve splošne nevarnosti po 314. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), odvzema motornega vozila po 210. čl. KZ-1, poškodovanja tuje stvari po 220. čl. KZ-1 in tatvine po 204/1 čl. KZ-1, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper osumljene odredil pripor.

Kot so že sporočili, so kriminalisti še naprej intenzivno zbirali obvestila in preverjali zbrane dokaze zaradi suma, da so osumljenci izvršili še druga tovrstna kazniva dejanja. Z dodatnim zbiranjem obvestil je bilo tako ugotovljeno, da so iste osebe utemeljeno osumljene storitve še 18 kaznivih dejanj, v večini primerov v povezavi s požari vozil in drugih objektov, in sicer treh kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti po 314. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), trinajstih kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari po 220. čl. KZ-1, enega kaznivega dejanja ponarejanja listin po 251/1 členu KZ-1 in tatvine po 204. čl. KZ-1.

Skupna materialna škoda v vseh 26 primerih povzročenih požarov in eksplozij znaša približno 600.000 EUR. Zoper štiri osumljene osebe je bila podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki je usmerjalo predkazenski postopek.

Najmanj 18 požarov je nastalo kot posledica storitve kaznivega dejanja, foto: PU Maribor

Štiri osebe v priporu, osumljene so za povzročitev več požarov s škodo preko 600 tisoč evrov





Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26