Pločniki in pohodne površine ponekod poledenele

Tudi na cestah ponekod zaradi hladnega zraka in dežja prihaja do poledice.

Prlekija-on.net, torek, 23. januar 2024 ob 11:02
Poledenele pohodne površine

Poledenele pohodne površine

V torek zjutraj in dopoldan so zaradi nizkih nočnih temperatur ponekod bile pohodne in druge površine povsem ledene. Tudi cestišča so ponekod bila poledenela, policisti PU Murska Sobota so zjutraj opozarjali vse voznike in voznice, da ponekod zaradi hladnega zraka in dežja prihaja do poledice. Zato hitrost vožnje prilagodite razmeram na cestišču.

Ledene so tudi nekatere pohodne površine, zato previdnost ni odveč. V teh dneh zaradi tega pogosto prihaja do padcev in poškodb.

Prihaja otoplitev

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes pretežno jasno, občasno bo nekaj spremenljive oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 9, na Primorskem okoli 12 °C.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju 2, najvišje dnevne od 4 do 13 °C. V četrtek zjutraj bo možna kakšna kaplja dežja, v četrtek dopoldne se bo razjasnilo. V petek bo deloma jasno z nekaj megle po nižinah.

Zimska idila

Sneg, sonce in meglice pričarali pravo zimsko idilo


Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu



Več v Narava