Z zbiranjem starega železa do lažjega nakupa novega gasilskega avtomobila

Med ene izmed bolj aktivnih gasilskih društev v občini Gornja Radgona sodi zagotovo Prostovoljno gasilsko društvo Orehovci.

Prlekija-on.net, torek, 30. januar 2024 ob 18:52
Zbiranje starega železa

Zbiranje starega železa

Že vrsto let se po mnogih prostovoljnih gasilskih društvih prakticira zbiranje starega železa. Izkupiček od prodaje le tega pa vsaj malo pripomore društveni blagajni za nakup in nabavo gasilske opreme, oblačil in vozil.

Med ene izmed bolj aktivnih gasilskih društev v občini Gornja Radgona sodi zagotovo Prostovoljno gasilsko društvo Orehovci. Društvo katero zajema požarni rajon treh vasi Orehovci, Orehovski Vrh in Ptujska Cesta premore skupaj 375 duš od tega je 65 članov društva. Leta 2022 so proslavili visoko obletnico obstoja društva, ki zajema 140 let zagnanosti, volje in dela. Ob gasilski operativni službi, ki se je izvajala vsa ta leta, pa se v društvu lahko pohvalijo z mnogimi aktivnostmi, ki so jih beležili skozi preteklost.

Tudi danes v društvu ne mirujejo, za letos tako načrtujejo mnoge aktivnosti, kot so postavitev majskega drevesa, druženje vaščanov, vsako prvo nedeljo v mesecu Bolšji sejem itd... Na operativnem področju pa se prioritetno poraja skrb za nabavo novega gasilskega vozila za prevoz moštva GVM, za katerega je načrtovan slavnostni prevzem v prihodnjem letu 2025. V društvu so tako letos najbolj svoje aktivnosti ciljno usmerili v pridobivanje finančnih sredstev. Že v lanskem letu so v ta namen pričeli z zbiranjem odpadnega železa in so po hišah v njihovem požarnem rajonu razdelili letake z obvestilom o zbiranjem starega odpadnega železa. Na deponiji, ki je tik ob gasilskem domu v Orehovcih se je v tem času nabralo res nekaj starega železa, prosijo pa, če kdor želi, lahko pripelje tudi od drugod. Sredstva ki se bodo nabrala od prodaje starega železa bodo namensko uporabljene za pomoč pri nakupu novega vozila.

Več informacij dobite na tel. št. 031 592 168 Ščančar Marjan.

Gasilci so in bodo ljudje z velikim srcem, katero zajema humanost, pomoč in sočutnost do ljudi. Tokrat pomagajmo gasilcem!

Foto in tekst Marjan Slavič




Več v Gospodarstvo