Vinski kleti Puklavec Family Wines se je pridružil nov glavni enolog

S svojim bogatim znanjem in desetletnimi mednarodnimi izkušnjami v pridelavi različnih vin nov enolog v že tako uspešno družinsko klet prinaša svežino in inovativnost.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. februar 2024 ob 09:19
Luka Radiček

Luka Radiček

Puklavec Family Wines z veseljem naznanja prihod novega glavnega enologa, Luke Radička. S svojim bogatim znanjem in desetletnimi mednarodnimi izkušnjami v pridelavi različnih vin Luka v že tako uspešno družinsko klet prinaša svežino in inovativnost.

Luka Radiček, 32-letni enolog, ki je diplomiral na Agronomski fakulteti v Zagrebu, smer vinogradništvo in vinarstvo, prinaša bogate izkušnje iz sveta vinarstva. Njegova kariera obsega več kot desetletje dela s široko paleto vin. V preteklosti si je izkušnje nabiral pri podjetju Badel 1862 in v vinski kleti PP Orahovica. Radiček pravi, da sta ga pri ormoški kleti takoj pritegnili sodobno opremljena klet in raznolikost pridelave vin in penin, ki se prodajajo tako doma kot na tujem.

Njegova osebna filozofija vinarstva se osredotoča na terroir, ki je po njegovem mnenju ključen za razlikovanje vin, še posebej v Ljutomersko-Ormoških goricah, in idealen za pridelavo lahkih, svežih in aromatičnih vin ter penin.

Njegov moto, navdihnjen s strani Marka Twaina, pa se glasi: "Find a job you enjoy doing, and you will never have to work a day in your life."

Vinska klet Puklavec Family Wines s prihodom novega glavnega enologa napoveduje novo poglavje v zgodbi uspeha kleti, ki se nadaljuje s tradicijo in inovativnostjo v vinogradništvu.

Tatjana Puklavec, lastnica kleti, dodaja: "Navdušeni smo, da lahko v svojo ekipo vključujemo nove, nadarjene ljudi. Luka je kot nalašč za našo mlado in motivirano ekipo vinarjev in veselimo se vsega, kar nas čaka v prihodnje!"




Več v Gospodarstvo