Razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, pridržali 20 osumljencev

V četrtek po celotni Sloveniji poteka obsežna kriminalistično-preiskovalna aktivnost, kjer so razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno, da se je ukvarjala s kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. februar 2024 ob 15:10
Policija

Policija

Sektor kriminalistične policije PU Maribor v sodelovanju z UKP GPU in ostalimi enotami drugih policijskih uprav danes izvaja obsežne kriminalistično-preiskovalne aktivnosti na območju celotne Slovenije, ki so rezultat dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave, s katero so razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno, da se je ukvarjala s kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po čl. 186 KZ-1).

V zaključni akciji sodeluje približno 250 kriminalistov in policistov. Trenutno potekajo hišne preiskave in druga procesna opravila v skladu z Zakonom o kazenskem postopku, na številnih lokacijah po vsej Sloveniji.

Po do sedaj znanih podatkih, je bila odvzeta prostost 20 osumljencem, hišne preiskave pa so potekale oz. še potekajo na 20 lokacijah na območju več policijskih uprav.




Več v Črna kronika