Dva voznika vozila pod vplivom alkohola, enega so pridržali, drugemu so zasegli vozilo

En je upravljal vozilo v cestnem prometu, čeprav mu je bil izrečen ukrep prepovedi vožnje vozila.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. februar 2024 ob 10:14
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 2. februarja, ob 19.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0.84 mg/l v izdihanem zraku. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP in odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Ob 22.30 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog, saj je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

Ob 4.56 so policisti obravnavali požar v kurilnici. Nastala je materialna škoda. Požar je bil pogašen s strani gasilcev.

Ob 6.04 je bilo prijetih pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v našo državo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Policija

45-letni državljan Srbije in 20-letni državljan Hrvaške vozila pod vplivom alkohola


V soboto, 3. februarja, ob 17.00 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je med postopkom bilo ugotovljeno, da je voznik upravljal motorno vozilo v cestnem prometu, čeprav mu je bil izrečen ukrep prepovedi vožnje vozila, prav tako je vozil pod vplivom alkohola, 0.55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako mu je bilo zaseženo vozilo.

Ob 21.19 so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec bil telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico. S strani oškodovanca je bil sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje povzročitve Lahke telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

V nedeljo, 4. februarja, ob 05.00 so policisti pri varovanju zelene meje prijeli štiri državljane Afganistana in enega državljana Irana. Po opravljenih postopkih so bili tujci odpeljani v Azilni dom.




Več v Črna kronika