Ob 30-letnici delovanja Mladinskega centra Prlekije, prvi dogodek posvečen jubileju: »Ah, ti odnosi«

Seminar, v katerem so prisotni tudi zelo intenzivno neposredno sodelovali je odlično izvedla Nena Dautanac.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. februar 2024 ob 18:12
Seminar »Ah, ti odnosi«

Seminar »Ah, ti odnosi«

Z realizacijo brezplačnega seminarja »Ah, ti odnosi« so se pričele aktivnosti posvečene 30-letnici neprekinjenega, konstantnega delovanja neodvisnega pravnega subjekta z, ne samo v lokalnem, regijskem in nacionalnem temveč uspešno tudi že mednarodno uveljavljeno blagovno znamko »Mladinski center Prlekije«. Tako se bo v jubilejnem letošnjem letu vsak mesec zvrstilo na območju kompleksa MCP-PC NVO, so. p. na Spodnjem Kamenščaku po par pomembnih in zanimiv dogodkov za vso zainteresirano javnost od blizu in daleč.

Tokratni seminar je bil namenjen vsem profilom, pozicijam in generacijam, za nekatere kot preventiva, za druge kot kurativa, za tretje pa kot potrditev, da delajo prav. Govora je bilo kako se razumeti z ljudmi, ki so drugačni od nas in jih ne razumemo ter jih po tihem ali pa naglas obsojamo. Nazorno in privlačno je bilo prikazano kako je možno, da ista situacija ali okoliščina nekoga nasmeje, drugega pa močno užali. Mi osebno ne moremo drugih prisiliti, da bi nas imeli radi in nas spoštovali, toda lahko se odločimo naučiti imeti z njimi korektne odnose. Ne moremo vedno izbirati okoliščin, konfliktov in odnosov v katerih se bomo znašli, toda vedno lahko izberemo svoj odziv. Moje obnašanje je moja odgovornost. Vaše obnašanje je vaša odgovornost. Nič, nič, nič ampak res nič, ni samoumevno, zato izrecimo in razjasnimo pričakovanja. Vse seveda v ljubezni in spoštovanju, ob pravem času in na pravem mestu.

Seminar, v katerem so prisotni tudi zelo intenzivno neposredno sodelovali je odlično izvedla Nena Dautanac. Je tudi avtorica kar treh praktičnih publikacij za lažje razumevanje človeške narave : Kaj mobing ni; Žrtev ali zmagovalec ? in Misli in čustva. Nena Dautanac je sicer zavzeta motivacijska govornica, ki govori iz izkušenj in svoja predavanja podkrepi s primeri iz prakse. Predavanja so praktična, sproščena in obogatena z zanimivimi zgodbami. Njeno temeljno poslanstvo je razvijanje celostne posameznikove osebnosti in njegovih potencialov. Predava ljudem vseh starosti in profilov tako v gospodarstvu kot tudi v javnih ustanovah in raznih organizacijah. V prostem času brezplačno dela z ljudmi v stiski. V njenem večurnem izlaganju je bogato popestrila in močno vzpodbudila nove poglede ter misli in očitno v prihodnosti tudi pozitivna dejanja ter ravnanja na tokratnem seminarju prisotnih.

Foto, tekst: Rudi Stegmüller




Več v Kultura in izobraževanje