Med finalisti mednarodnega natečaja tudi zdravnik soboške bolnišnice

Mednarodna strokovna komisija je izbrala 18 finalistov; med njimi so tudi trije predstavniki Slovenije in zdravnik SBMS, dr. Luka Roškar, dr. med., spec. ginek. in porod.

Prlekija-on.net, torek, 6. februar 2024 ob 14:28
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Mednarodna strokovna komisija natečaja International Medis Awards for Medical Research je zaključila ocenjevanje 242 znanstvenoraziskovalnih prispevkov. Natečaj že deseto leto nagrajuje izjemne raziskovalne dosežke zdravnikov in farmacevtov držav srednje in jugovzhodne Evrope. Vsem visokim kriterijem za nominacije za International Medis Awards je tokrat ustrezalo 148 prijav.

Mednarodna strokovna komisija je izbrala 18 finalistov; med njimi so tudi trije predstavniki Slovenije in z velikim ponosom in veseljem v Splošni bolnišnici Murska Sobota navajajo, da je med njimi tudi njihov zdravnik dr. Luka Roškar, dr. med., spec. ginek. in porod., s prijavljenim člankom "Decreased Gene Expression of Antiangiogenic Factors in Endometrial Cancer: qPCR Analysis and Machine Learning Modelling", ki je bil objavljen v znanstveni reviji Cancers.

Za nagrade 10. International Medis Awards so se lahko potegovali zdravniki in farmacevti, ki so svoje znanstvenoraziskovalne prispevke objavili v uglednih znanstvenih publikacijah s faktorjem vpliva, višjim od 1,500. Na natečaj je letos prispelo 242 prijav iz Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije. Slavnostna podelitev nagrad bo 7. marca 2024 v Ljubljani.

Predstojniku Ginekološko porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota, dr. Luki Roškarju, vodstvo in sodelavci bolnišnice izrekajo iskrene čestitke.




Več v Gospodarstvo