Ljutomerčani bodo v Kobaridu branili tretje mesto

Po zgodovinski uvrstitvi na zaključni turnir pokala Terme Olimia, čaka ljutomersko ekipo ponovno dolgo potovanje v Kobarid, kjer bo na sporedu še tretji obračun v tej sezoni z Oplastom.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. februar 2024 ob 07:55
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V 1. slovenski futsal ligi bodo odigrane tekme 16. kroga. V četrtek bo v Ribnici obračun THE Nutrition Extrem - Dobovec, v petek pa bodo še tekme: Bronx Škofije - Siliko Vrhnika, Sevnica - Dobrepolje in Oplast Kobarid - Meteorplast ŠIC bar.

Po zgodovinski uvrstitvi na zaključni turnir pokala Terme Olimia, ki bo 8. in 9. marca v Podčetrtku, čaka ljutomersko ekipo ponovno dolgo potovanje v Kobarid, kjer bo na sporedu še tretji obračun v tej sezoni z Oplastom. Dosedanja sta se končala z neodločenima izidoma. Sredi novembra v Ljutomeru je bilo 3:3, v Kobaridu pred slabim mesecem pa 2:2. V tem tednu so tokratni nasprotniki zamenjali trenerja. Namesto Mateja Kavčiča bosta ekipo do konca sezone vodila Jaka Sovdat in Primož Zorč.

Prleki odhajajo v Kobarid brez Tilna Rajterja in Alena Ruisa, ki okrevata po poškodbah in bosta svoje soigralce še nekaj časa spremljala s tribune, manjkal pa bo tudi vratar Luka Lovrec, ki je imel v minulih dneh reprezentančne obveznosti in ni treniral z ekipo. Po slavju na pokalni tekmi v Sevnici je ljutomersko moštvo opravilo par dobrih treningov in se z veliko optimizma odpravlja na drugi konec Slovenije. »Čaka nas dolga pot. Nasprotnik ima celo nova trenerja, tako da so sigurno nekaj spremenili v svoji igri. Zaradi tega smo se malce težje pripravili na njih, ampak mislim, da smo dobro pripravljeni. Zadnje časa treniramo dobro. Pričakujem našo zmago,« je po sredinem treningu dejal Rok Šnofl, ki je začetek sezone izpustil zaradi operativnega posega, v nadaljevanju pa v osmih prvenstvenih obračunih dosegel tri zadetke.

Meteorplast ŠIC bar je po doslej odigranih tekmah na tretjem mestu (22 točk) in tokratnemu nasprotniku, ki je peti, »beži« le za tri točke.




Več v Šport