V soboški bolnišnici se soočajo s prezasedenostjo kapacitet, ljudje čakajo na obravnavo tudi na hodnikih

Na vse prebivalce apelirajo, da Urgentni center obiščejo le urgentni bolniki, vsi preostali spadajo najprej na primarno raven.

Prlekija-on.net, torek, 13. februar 2024 ob 13:40
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota sporoča, da zaradi trenutnega zaskrbljujočega stanja pozivajo akutne bolnike celotne regije, da zdravniško pomoč najprej poiščejo v regijskih zdravstvenih domovih.

"V naši bolnišnici zadnje čase opažamo veliko obremenjenost Urgentnega centra. V porastu so respiratorni infekti, trenutno prevladuje gripa, veliko je tudi okužb s covidom. Zaradi velikega povečanja števila obravnav v Urgentnem centru ljudje čakajo na obravnavo tudi na hodniku, prav tako se povečuje čas obravnave vseh pacientov, bolniki dalj časa čakajo na sprejem na oddelek v opazovalnici Urgentnega centra.
Interni, Pljučni in Infekcijski oddelek ter internistična in kirurška intenzivna so polno zasedeni, tudi z bolniki, ki potrebujejo podporo pri predihavanju. V sobe nameščamo dodatne postelje, da lahko oskrbujemo hospitalizirane paciente
," sporočajo.

Na vse prebivalce apelirajo, da Urgentni center obiščejo le urgentni bolniki, vsi preostali spadajo najprej na primarno raven. "S spoštovanjem tega reda bomo omogočili znosen pritisk v Urgentnem centru, ki se duši z množico neurgentnih bolnikov in s tem zagotovili varno obravnavo vseh pacientov," so še sporočili ter prosijo za razumevanje.




Več v Gospodarstvo