V Radoslavcih moškega med podiranjem dreves udarilo deblo

V večernem času pa so pri kontroli prometa na Kapelskem vrhu zaustavili osebni avtomobil, katerega je vozil državljan Ukrajine in v vozilu prevažal pet državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo.

Prlekija-on.net, sobota, 17. februar 2024 ob 07:53
Moški se je poškodoval

Moški se je poškodoval

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, pet povoženj divjadi, dve poškodbi vozila na parkirišču, dve nesreči pri delu, zaseg vozila in tujce pri nedovoljenem prehodu državne meje.

Štiri prometne nesreče so se končale z materialno škodo, v nesreči na Cankovi pa je motorist zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodoval. Motorno kolo ni bilo registrirano, motorist pa pri vožnji ni uporabljal zaščitne čelade. Razmere na cesti še zdaleč niso idealne, zato neučakanim motoristom svetujejo dodatno previdnost. Predpogoj pa seveda je, da posedujete veljavno vozniško dovoljenje, da je motorno kolo registrirano in da si pred zagonom motorja na glavo nadenete zaščitno čelado.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino v Apačah, poškodovanje tuje stvari v Gornji Radgoni, zatajitev v Strukovcih in tatvino goriva v Murski Soboti. Poleg teh pa so obravnavali še kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu v Markišavcih, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal s ceste ter s tem ogrozil tudi potnike v vozilu. V Šalamencih pa so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer so osumljencu izrekli ukrep prepoved približevanja in tako zaščitili žrtev nasilja. Policisti bodo še naprej takoj ukrepali ob tovrstnih prijavah, saj imajo do nasilja v družini ničelno toleranco.

Prvo nesrečo pri delu so obravnavali v Radoslavcih, kjer je moškega med podiranjem dreves udarilo deblo, pri čemer se je lahko telesno poškodoval. Druga nesreča pa se je zgodila na Hodošu, kjer si je ženska pri nameščanju cepilca za drva na traktorju lažje poškodovala roko.

Policisti so pri kontroli prometa na pomurski avtocesti ugotovili, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

V večernem času pa so pri kontroli prometa na Kapelskem vrhu zaustavili osebni avtomobil, katerega je vozil državljan Ukrajine in v vozilu prevažal pet državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Vozniku je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, ostalih pet tujcev pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Lendava.




Več v Črna kronika