Potekal je že 34. medobčinski otroški parlament UE Ljutomer

Tema je bila Duševno zdravje otrok in mladih.

Prlekija-on.net, nedelja, 25. februar 2024 ob 10:53
34. medobčinski otroški parlament UE Ljutomer, foto: Občina Ljutomer

34. medobčinski otroški parlament UE Ljutomer, foto: Občina Ljutomer

V Mladinskem kulturnem centru Ljutomer je v četrtek, 22. februarja, potekal že 34. medobčinski otroški parlament UE Ljutomer. Tema je bila Duševno zdravje otrok in mladih.

Parlamentarcem, bilo jih je 15 iz Janka Ribiča Cezanjevci, Mala Nedelja, Križevci pri Ljutomeru, Veržej, Stročja vas, Janeza Kuharja Razkrižje, Ivana Cankarja Ljutomer in Cvetka Golarja Ljutomer, so prisluhnili in jim namenili nekaj spodbudnih besed povabljeni gostje: županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič in direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Boštjan Pihlar ter psihologinja Amadeja Hanžekovič. Prisotni so bili še dipl. medicinska sestra Janja Bradač Raj, mentorji in mentorice otroških parlamentov ter ravnatelji in ravnateljice sodelujočih osnovnih šol.

Parlamentarci so predstavljali dejavnosti na temo duševnega zdravja, ki so jih izvajali v šolah. Na koncu zasedanja so sledile volitve, na katerih so izvolili dva predstavnika, ki se bosta udeležila nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani. Upravno enoto Ljutomer bosta zastopala Lia Kosi in Vid Bogdan iz OŠ Stročja vas.




Več v Kultura in izobraževanje