Blaž Emeršič ponovno navdušil in se uvrstil v finale. MMA turnir pa prihaja tudi v Ljutomer!

Blaž je dokazal, da je iz pravega testa za kletko in navdušil tudi prvega moža VFN-ja Nejca Preložnika, ki je objavil, da veliko pričakuje od Blaža.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. februar 2024 ob 09:56
Valhalla Fight Night VFN Vikings 4

Valhalla Fight Night VFN Vikings 4

Kickboxing klub Pomurje MMA TEAM so se v soboto, 24. februarja, udeležili turnirja v mešanih borilnih veščinah (MMA) Valhalla Fight Night VFN Vikings 4, ki je potekal v Celju.

Turnir je potekal čez dan od 14:00 ure naprej, kjer so se borci pomerili za vstopnico v finalu, ki je bil na glavnem delu prireditve zvečer, vključno s super borbami.

Pod vodstvom trenerja Davida Žibrata, Narseja Lackoviča in Igorja Kuzmanoviča iz Kinetike (Maribor), s katerimi klub tesno sodeluje so se za klub borili:

- Aleks Donoša - Lightweight (70,3kg), je prvič stopil v kletko in priznal premoč izkušenemu borcu Niko Martanu iz Hrvaške v prvi borbi.
- Matej Ciglarič - Welterweight (77,1kg) se je prav tako prvič preizkusil v kletki in borbo končal po napaki v prvi rundi proti borcu iz Ljubljane.
- Blaž Emeršič - Welterweight (77,1kg) se je boril na turnirju drugič in navdušil z zmagama v 1/4 finalu in 1/2 finalu ter se uvrstil na glavni del večera, kjer je moral priznati premoč proti zelo izkušenemu borcu Tilnu Bregantu, ki je že drugič zapored osvojil turnir Vikings.

"Spet odlično organiziran dogodek mešanih borilnih veščin organizacije Valhalla Fight Night (VFN), katere prvi mož je Nejc Preložnik. Za Aleksa in Mateja je bil to ognjeni krst, ki sta ga opravila manj uspešno kot smo si želeli, ker pa sta oba imela nasprotnike z že kar nekaj borbami v kletki, ni bilo slabe volje, saj imamo za letos velike načrte in bo še priložnosti za boljše rezulate. Blaž pa je dokazal, da je iz pravega testa za kletko in navdušil tudi prvega moža VFN-ja Nejca Preložnika, ki je objavil, da veliko pričakuje od Blaža. Tudi sam sem zelo zadovoljen z Blažem, v borbah je bilo videti nekaj elementov vrhunskega MMA borca, izkušnje iz juda in napredek borbe v stoje pa je bil ključen za odlične predstave in res napeto borbo v finalu, kjer je na žalost zmanjkalo nekaj izkušenj.

Ker verjamem v naše dečke, sem se odločil in uspel pridobiti zaupanje VFN-ja in dobil zeleno luč za organizacijo dogodka mešanih borilnih veščin skupaj z organizacijo VFN v Ljutomeru. Ker dogodka borilnih veščin v naših krajih še ni bilo, sem prepričan, da bomo napolnili dvorano ŠIC v Ljutomeru, gledalci pa bodo uživali v MMA borbah domačih in tujih borcev. Dogodek bo proti koncu leta, vse podrobnosti bomo sporočali po končani prvi polovici sezone," je ob tem povedal David Žibrat.




Več v Šport