Pes ugriznil mimoidočega sprehajalca in ga poškodoval

Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog, o zadevi pa bo obveščena tudi pristojna veterinarska inšpekcija.

Prlekija-on.net, nedelja, 3. marec 2024 ob 08:09
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirišču, ugriz psa ter tujca pri nedovoljenem vstopu v našo državo.

V prometnih nesrečah v Šalovcih, Gornji Radgoni in dvakrat Murski Soboti je nastala zgolj gmotna škoda.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva v Grabonošu, ponarejanje listin v Lendavi, tatvino v trgovini v Murski Soboti, povzročitev lahke telesne poškodbe in goljufijo v Radencih ter kaznivo dejanje grožnje v Vadarcih.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Okrog 13. ure so policisti pri kontroli avtobusa v Pincah ugotovili, da je med potniki državljan Pakistana, ki je brez veljavnih dokumentov na nedovoljen način vstopil v našo državo. Po končanem postopku je bil odpeljan v azilni dom Logatec.

Prav tako v Pincah so policisti opravili tudi kontrolo osebnega avtomobila s priklopnikom. Ugotovili so, da državljan Romunije nima veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije, zato je bilo vozilo zaseženo, zoper tujca pa so odredili pridržanje in privedbo na sodišče v Ljutomer, kjer mu je bila izrečena globa.

V Dobrovniku so obravnavali še primer, kjer je pes ugriznil mimoidočega sprehajalca in ga lažje poškodoval. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog, o zadevi pa bo obveščena tudi pristojna veterinarska inšpekcija. Lastnike psov pozivajo, da naj bodo odgovorni in zavarujejo svoje hišne ljubljenčke tako, da ne bodo ogrožali drugih ljudi.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.




Več v Črna kronika