Pri Mali Nedelji so se spomnili na žrtve druge svetovne vojne

Glavni govornik je bil predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer Jani Prajner.

Prlekija-on.net, nedelja, 10. marec 2024 ob 18:14
Spomin na žrtve druge svetovne vojne

Spomin na žrtve druge svetovne vojne

8. marca 1945, torej dva meseca pred koncem druge svetovne vojne, so pri Mali Nedelji ustrelili 19 talcev, ki so jih pripeljali iz ptujskih zaporov.

Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer v sodelovanju s svojo krajevno organizacijo, z OŠ Mala Nedelja in KD Anton Krempl Mala Nedelja so tudi letos obeležili žalostni dogodek, od katerega mineva 79 let. Slovesnosti so se poleg krajanov in učencev OŠ Mala Nedelja, udeležili tudi predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij in njihovi praporščaki. Med gosti je bil tudi predsednik KS Mala Nedelja Boštjan Žerdin.

Govornik Jani Prajner, predsednik ZB za vrednote NOB Ljutomer, je prisotne spomnil na zločin, ki se je zgodil v bučkovski grapi; v kulturnem programu učencev OŠ Mala Nedelja in kulturnikov domačega kulturnega društva pa je bilo povedano, da je mir vrednota, katerega so nam priborile mnoge žrtve in prav je, da se jih spominjamo, na vseh nas pa je, da ohranjamo vrednote, ki jih mnogi niso doživeli.

Oder je okrasila Liljana Peršak.

Mir, svoboda, dom, domovina - vrednote, ki so nam bile priborjene, vrednote, ki jih moramo predati tudi mlajšim generacijam.

Breda Žunič
Foto: Bojan Ošlaj
Več v Kultura in izobraževanje