Pred končnico še gostovanje na Primorskem

Po zgodovinski uvrstitvi na zaključni turnir pokalnega tekmovanja in osvojitvi naziva pokalni podprvak čaka ljutomersko moštvo še zadnja tekma rednega dela prvoligaškega prvenstva.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. marec 2024 ob 10:44
Meteorplast ŠIC bar - Bronx Škofije

Meteorplast ŠIC bar - Bronx Škofije

V petek, 15. marca, bodo odigrane tekme 21., zadnjega kroga rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Pari so naslednji: THE Nutrition Extrem - Sevnica, Bronx Škofije - Meteorplast ŠIC bar, Siliko Vrhnika - Dobovec in Dobrepolje - Oplast Kobarid. Pred končnico je v vodstvu Dobovec (51 točk), drugi je Siliko (49), tretji pa Meteorplast ŠIC bar (34).

Po zgodovinski uvrstitvi na zaključni turnir pokalnega tekmovanja in osvojitvi naziva pokalni podprvak čaka ljutomersko moštvo še zadnja tekma rednega dela prvoligaškega prvenstva. Ljutomerčani odhajajo na Primorsko. Pomerili se bodo s škofijskim Bronxem. Zanimivost je ta, da sta se ta dva nasprotnika merila v uvodnem krogu novega prvenstva, s tekmo v prenovljeni dvorani na Škofijah pa bosta tudi zaključila redni del. Tekma ne odloča o ničemer. Meteorplast ŠIC bar bo v četrtfinale vstopil kot tretjeuvrščeni, Bronx, ki je sedmi, pa čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek med prvoligaši.

Meteorplast ŠIC bar

Ljutomerčani pokalni podprvaki Slovenije


Po vrnitvi iz Podčetrtka, kjer je bil minuli konec tedna finalni turnir pokala Terme Olimia, je trener ljutomerske ekipe Robert Grdović namenil igralcem tri dni počitka, pred odhodom na Primorsko pa so opravili le en trening, na katerem so manjkali Vid Kos, Lovro Trdin in Alen Ruis, ki so v sredo gostovanje pri Bronxu v kategoriji U19 zaključili z visoko zmago (12:0). Treningom članske ekipe se je po treh mesecih premora pridružil Tilen Rajter, ki še en čas ne bo igral prvenstvenih tekem, poleg njega pa bodo na jutrišnji tekmi manjkali Ivan Matan, Tjaž Lovrenčič in Luka Lovrec (vsi poškodovani).

»Z Bronxom smo igrali dve tekmi, ki sta bili izenačeni s preveč zadetki v našem golu. Zato bomo z obrambo, kot smo jo prikazali v zadnjih štirih tekmah, dokazali, da lahko vse tri točke prinesemo domov,« je pred odhodom na Škofije dejal Tim Lipovšek, ki je v tej sezoni odigral vse tekme v dresu ljutomerskega kluba. Dosegel je šest prvenstvenih zadetkov, od tega je tri zabil tokratnemu nasprotniku. V tej sezoni se je prva tekma na Škofijah končala s 5:5, v Ljutomeru pa z 8:8.




Več v Šport