Na območju Ljutomera obravnavali vlom v trgovino

Policisti so v Ljutomeru opazili voznika osebnega avtomobila, ki je nezanesljivo vozil po cesti. Pri kontroli so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Prlekija-on.net, petek, 15. marec 2024 ob 07:28
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, tri poškodbe vozil na parkirišču, štiri povoženja divjadi, delovno nesrečo in manjši požar.

V dveh prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, v nesreči na relaciji Lipovci - Rakičan pa je zaradi čelnega trčenja s tovornim vozilom umrl 32-letni voznik osebnega avtomobila.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje zoper delovno razmerje in socialno varnost na območju Gornje Radgone, tatvino goriva v Grabonošu, vlom v trgovino na območju Ljutomera, tatvino na območju Lendave ter goljufiji v Murski Soboti. Opozarjajo predvsem na primer goljufije, kjer je neznana ženska na domu oškodovanke ponujala medicinske meritve in pripomočke ter jo pri tem finančno oškodovala.

Delovna nesreča se je zgodila v podjetju v Odrancih, kjer se je delavka pri montaži elementov lažje poškodovala.

Prometna nesreča

32-letni voznik čelno trčil v tovorno vozilo in na kraju umrl


Včeraj zvečer so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Turnišču. Gasilci so z intervencijo preprečili, da bi se ogenj razširil in povzročil gmotno škodo.

Policisti so v Ljutomeru opazili voznika osebnega avtomobila, ki je nezanesljivo vozil po cesti. Pri kontroli so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Vožnja pod vplivom alkohola ni samo prepovedana, ampak tudi nevarna. Ne ogrožajte sebe in drugih udeležencev v prometu ter vozite le takrat, ko ste trezni.

Do 24. marca poteka nacionalna akcija, v kateri bodo policisti izvajali nadzor nad uporabo varnostnega pasu in prepovedjo uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Varnostni pas rešuje življenja, uporaba mobilnih telefonov med vožnjo pa zmanjšuje voznikovo pozornost in s tem ogroža varnost udeležencev v prometu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na pomurski avtocesti.




Več v Črna kronika