V nedeljo iskali pogrešano mladoletno dekle

Na področju kriminalitete pa so obravnavali tri kazniva dejanja iz področja računalniške kriminalitete z uporabo ponarejenih bančnih ali drugih kartic.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. marec 2024 ob 07:37
Policija

Policija

Policisti na območju PU Murska Sobota so v preteklem dnevu obravnavali tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, prometno nesrečo z materialno škodo, iskali so pogrešano mladoletno dekle, ki so jo našli in obravnavali so šest povoženj divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali vsa tri kazniva dejanja iz področja računalniške kriminalitete z uporabo ponarejenih bančnih ali drugih kartic. Ugotovljeno je bilo, da so zaenkrat neznani storilci s spletnimi prevarami praznili banče račune oškodovancev. Opozarjajo, da goljufi navadno po elektronski pošti ali SMS sporočilu pošiljajo komitentom bank in hranilnic lažna sporočila, katerih glavni cilj je pridobiti od njih predvsem uporabniška imena in gesla ter podatke o kreditni kartici. Kadar boste dobili takšno sporočilo, je to lahko prvi znak, da gre za prevaro.

Javni red je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Vsi kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes predvsem na območju policijske postaje Lendava.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26