Mladi nogometaši Beltincev na turnirju v Umagu premagali Barcelono

Nogometnega turnirja Umag Trophy sta se udeležili tudi selekciji U8 in U9 NŠ Aluvar Beltinci.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. marec 2024 ob 16:28
Nogometni turnir Umag Trophy

Nogometni turnir Umag Trophy

V Umagu je od 14. do 17. marca potekal nogometni turnir Umag Trophy, katerega sta se udeležili tudi selekciji U8 in U9 NŠ Aluvar Beltinci. V četrtek zvečer je bila slovesna otvoritev, nato pa so v naslednjih dneh sledile tekme. Trener selekcije U8 je Samo Dominko, pri U9 pa Aleš Kerec. Oba trenerja se zahvaljujeta vsem staršem za bučno podporo in glasno navijanje.

To soboto bo ob 14.00 v parku Beltinci tekma ND Beltinci-Rudar, med polčasom pa bodo predstavljeni igralci obeh selekcij, ki so bili na turnirju.

Prvi dan turnirja v Umagu, selekcija U8.

1. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : NK Bravo modri (2:0)
Niko Hujs, Luka Jerič

Fantje so pokazali borbeno igro in proti NK Bravu tekmo zmagali s kar 2:0. Prvi zadetek je dosegel Niko Hujs, za višje vodstvo pa je poskrbel še Luka Jerič. Fantje nasprotnika niso pustili niti čez sredino. Prva zmaga je prinesla dobro popotnico in motivacijo za naprej.

2. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : NK Rudar Velenje 1 (1:0)
Miha Brest

Fantje so tudi v drugi tekmi pokazali da znajo in se ne dajo. Skozi celotno tekmo so bili boljši nasprotnik, saj so si ustvarili več priložnosti, imeli dve prečki. Borbenost se je obrestovala v zadnjih sekundah tekme, ko so fantje povedli in tako NK Rudar Velenje premagali, s končnim rezultatom 1:0. Zadetek je dosegel Miha Brest.

3. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : NK Umag plavi (1:1)
Leon Smodiš

Tudi po odigrani tretji tekmi fantje nadaljujejo svoj niz neporaženosti. Z NK Umag plavi so remizirali, in sicer 1:1. Po prvotnem vodstvu nasprotne ekipe, je za izenačenje poskrbel Leon Smodiš. Kljub zapravljenih kar nekaj lepih priložnostih, je tak rezultat več kot odličen.

4. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : ŠN Lumen Varaždin 2 (0:1)

Prvi dan so zaključili s tekmo proti nasprotniku ŠN Lumen Varaždin 2. Na žalost je ta tekma predstavljala prvi poraz, saj so izgubili z 0:1. Kljub temu da so si ustvarili kar nekaj dobrih priložnosti, niso uspeli doseči zadetka. Vseeno je bil dan za fante zelo uspešen, saj so z vsako odigrano tekmo pokazali, da znajo biti zahteven nasprotnik.

Drugi dan turnirja v Umagu, selekcija U8.

1. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : NŠ Paloma - Šentilj (2:0)
Niko Hujs, Leon Smodiš

Tudi drugi dan turnirja v Umagu so nadaljevali z zmago. Na prvi odigrani tekmi, z NŠ Paloma - Šentilj, sta za zmago poskrbela Niko Hujs in Leon Smodiš. Tekma se je končala z rezultatom 2:0. Fantje res kažejo borbeno igro in željo po zmagi na vsaki tekmi. Borijo se do zadnje sekunde.

2. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : RSC Anderlecht (0:2)

Druga tekma je za žal prinesla poraz. Proti silovitemu belgijskemu RSC Anderlechtu so fantje izgubili z 2:0. Kljub težki borbi in močnemu nasprotniku je igra fantov bila več kot odlična.

3. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : NK Krka (1:0)
Nik Jerič

Tretja tekma drugega dne je odločala o drugem mestu skupine B in o uvrstitvi v t. i. Gold group (Zlato skupino). Fantje so si proti NK Krka priborili zmago in si tako zagotovili uvrstitev v zgoraj imenovano skupino. Edini zadetek na tekmi je, z lepim prostim strelom, dosegel Nik Jerič.

4. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : FC Barcelona (1:0)
Nik Jerič

Četrta in s tem tudi zadnja tekma drugega dne turnirja se je razpletla v prid Beltincev. Ja, fantje so premagali španskega velikana, FC Barcelona! Igralci Barcelone so igrali, Beltinci pa so zabili edini zadetek na tekmi, za katerega je poskrbel Nik Jerič. Čestitke fantom za prikazano igro in neverjeten dosežek!

Tretji dan turnirja v Umagu, selekcija U8.

1. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : Juventus FC (0:7)

Tretji, in s tem tudi zadnji, dan turnirja v Umagu, so začeli s četrt finalno tekmo proti Juventus FC. Kljub borbi fantov je bil ta nasprotnik pretežek izziv. Poraženi so bili s 7:0. Čestitke fantom za borbenost!

2. Tekma

NŠ Aluvar Beltinci : NK Maribor (1:2)
Niko Hujs (7-metrovka)

Zadnjo tekmo turnirja so fantje odigrali z NK Maribor. Po vodstvu Maribora z 2:0, so zadeli zadetek za 2:1, za katerega je s 7-metrovke poskrbel Niko Hujs. Na koncu jim je kljub dobri igri, zmanjkalo malo športne sreče.

Tako so fantje, med 64 ekipami, iz Španije, Belgije, Srbije, Severne Makedonije, Bolgarije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije zasedli odlično 7. mesto.

Na koncu je treba povedati le kapo dol vsakemu igralcu posebej! 

Brest Miha
Hozjan Lan
Hujs Niko
Krapec Niko
Jerič Luka
Jerič Nik
Mlinarič Filip
Smodiš Leon
Pestotnik Anže

Fantje so se izkazali kot še nikoli do sedaj in na tako velikem, mednarodnem, turnirju, kjer so zaigrali s svetovno znanimi in enimi izmed najmočnejših nasprotnikov v svetu nogometa, pokazali, da skrivajo veliko več, kot bi lahko pričakovali. Že sama možnost, da so lahko bili del tega turnirja in konkurirali nasprotnikom kot so Anderlecht, Barcelona, Juventus in ostali klubi, jim bo ostala v spominu za zmeraj.
Skratka, bili so neverjetni in s svojimi predstavami navdušili marsikoga. Le tako naprej!

U9 selekcija je od 64. ekip osvojila 41. mesto. V zelo močni skupini so 2x zmagali (Mengo, Jesenice), 1x igrali neodločeno (Krško) in 4x izgubili (Hellas Verona, Coerver Novi Pazar, Domžale, Electr Wien). V nadaljevanju so zabeležili še eno zmago (Rudar Velenje) in en poraz (Maribor Tabor). Fantje so se borili in prikazali lepo igro. Ta turnir je tudi dokaz da lahko igrajo z najboljšimi ekipami. Pohvala tudi staršem za odlično navijanje.




Več v Šport