Uradno odprli novi Urgentni center Splošne bolnišnice Ptuj

Slavnostno so odprli novi Urgentni center Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, kar pomeni pomemben mejnik za zdravstveno oskrbo na Ptuju in v širši regiji.

Prlekija-on.net, torek, 19. marec 2024 ob 14:43
Uradna otvoritev Urgentnega centra Splošne bolnišnice Ptuj, foto: Črtomir Groznik

Uradna otvoritev Urgentnega centra Splošne bolnišnice Ptuj, foto: Črtomir Groznik

V torek so s slavnostno otvoritvijo uradno odprli vrata novega Urgentnega centra Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. Dogodka se je udeležila ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel, skupaj z okoliški županjami in župani, direktorico NLZOH, direktorji bolnišnic ter drugimi predstavniki gospodarstva in javnih ustanov. Dogodek ne označuje le odprtja vrhunsko opremljenega centra, ampak tudi utrjuje temelje zdravstvene prihodnosti za celotno regijo, zagotavljajoč boljšo dostopnost in kakovost nujne medicinske pomoči.

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel je poudarila: "Ministrstvo za zdravje je za izgradnjo urgentnega centa namenilo več kot 5 milijonov evrov. Na tem območju prebiva več kot 80.000 prebivalcev, od tega jih več kot 35.000 letno poišče pomoč. Z urgentnim centrom smo omogočili sodobne pogoje za izvajanje službe nujne medicinske pomoči, vključno z združitvijo primarne in bolnišnične urgentne službe na enem mestu."

Valentina Prevolnik Rupel
Ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel, foto: Črtomir Groznik
Aleksander Voda
V. d. direktorja, Aleksander Voda, foto: Črtomir Groznik

V svojem nagovoru je v. d. direktorja Splošne bolnišnice Ptuj, Aleksander Voda, poudaril pomen novega centra za Ptuj in širšo regijo, kot tudi zagotavljanje hitre in kakovostne medicinske oskrbe. "Zbrali smo se, ker razumemo in se zavedamo, kako pomembna je ta pridobitev za mesto Ptuj in regijo kot celoto. Ponosen sem na vse, ki ste na kakršen koli način pripomogli k realizaciji tega projekta. Ponosen sem, da lahko danes stojim tukaj pred vami in rečem, da nam je skupaj uspelo." Omenil je tudi dolgoletno zgodovino zavezanosti zdravstveni oskrbi na tem območju in izpostavil kronologijo projekta, ki sega v leto 2011, ter vložena prizadevanja vseh vpletenih, da bi izgradnja Urgentnega centra postala realnost.

Novi Urgentni center Splošne bolnišnice Ptuj uradno odprt
Ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel in v. d. direktorja, Aleksander Voda, foto: Črtomir Groznik

Vodstvo bolnišnice se iskreno zahvaljuje vsem, ki so pripomogli k uspešni realizaciji tega projekta, posebno zahvalo pa namenja podjetju Talum, Perutnini Ptuj, podjetju Finakos in ostalim gospodarskim partnerjem ter lokalnim skupnostim za njihov nepogrešljiv prispevek.

Z odprtjem novega Urgentnega centra Splošne bolnišnice Ptuj stopajo skupaj naproti svetlejši prihodnosti zdravstvenega varstva na območju, s čimer bodo zagotavljali višjo kakovost življenja za vse prebivalce regije.

Novi Urgentni center Splošne bolnišnice Ptuj uradno odprt
Anita Vršič, mag zdr. nege, pomočnica v. d. direktorja za zdravstveno nego; prim. doc. dr. Teodor Pevec, dr. med., svetnik, strokovni direktor; Aleksander Voda, univ. depl. prav. v. d. direktorja; Ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel; Simon Zore, mag. prav., predsednik Sveta zavoda, foto: Črtomir Groznik



Več v Gospodarstvo