Skupina The Margins predstavlja singl Skozi perfekcijo

S četrtim singlom po prvencu Bella Insania sledijo izzivu, ki jim ga predstavlja slovenščina in se poslušalcem ponovno predstavljajo s slovensko skladbo.

Prlekija-on.net, sreda, 20. marec 2024 ob 09:04
The Margins

The Margins

Prekmursko-medžimurski četverec The Margins predstavlja singl Skozi perfekcijo, katerega besedilo je nastalo med Aljaževo potjo po Camino de Santiago lansko poletje. Rdeča nit pesmi je prepoznavanje lastnih življenjskih dvomov in iskanje njihove rešitve, ki skozi perfekcijo vodi do spoznanja, kako lepo je živeti. S četrtim singlom po prvencu Bella Insania sledijo izzivu, ki jim ga predstavlja slovenščina in se poslušalcem ponovno predstavljajo s slovensko skladbo.

Tudi tokrat so se odločili za sodelovanje z Andijem Galom, ki je poskrbel za snemanje, mix, produkcijo in mastering, pesem pa bo dobila tudi video podobo.

"Komad predstavi perfekcijo na svojevrsten način posameznika, ki se v življenju znajde v dvomih, a hkrati spozna, da za lastno srečo ne potrebuje veliko. Pri tem vidi preteklost kot nostalgijo in prihodnost kot priložnost, ki ga vodi skozi lastno perfekcijo in jo vsak posameznik doživlja individualno," o novem singlu pravijo Aljaž, Jože, Matija in Patrik.

Pesem je začela nastajati lanskega poletja, Aljaž, ki je avtor besedila, pa je o ideji razkril: "Komad je nastal v poletju 2023 na Jakobovi poti (Camino de Santiago), kjer sva s punco v enem mesecu prehodila slabih 800 km. Je plod doživetij in razmišljanj, ki se pojavljajo pred očmi in v mislih ob vsakodnevnem potovanju, človeka pa povežejo s samim seboj. Pesem ni ne žalostna in ne vesela, ampak je le realen prikaz človeka, ki se ‘umakne' iz vsakdanjega vrveža in v doživetju potovanja spozna, da mora za svojo lastno srečo vsak poskrbi sam."

Rdeča nit novega singla spoznanje lastnih dvomov v življenju

Fantje pravijo, da je rdeča nit novega singla spoznanje lastnih dvomov v življenju, ki skozi komad poniknejo in poslušalca odpeljejo skozi perfekcijo do veselega spoznanja o lastnem življenju in eksistenci.

Tudi tokrat so The Margins za videospot moči združili z Alenom Hohegerjem. Idejo za video so skovali skupaj, rdeča nit pa, tako kot besedilo, govori o poti iskanja perfekcije. "Rdeča nit spota je prav v tej poti iskanja perfekcije, v spoznavanju in izpopolnjevanju sebe skozi interakcije z drugimi. Na koncu pride spoznanje, da smo v resnici sami najbolj pomembni za dosego želenega cilja. Pri montaži sem se potrudil, da bi to pot spoznanja najbolj poudaril. Skozi izbrano zaporedje posnetkov in scen sem želel ustvariti čustveno povezavo z gledalcem, tako da bi se lahko poistovetil s tem, kar posameznik doživlja pri svojem iskanju popolnosti," pravi Alen.

To je bil že njihov tretji skupni projekt. "Posneli smo že tretji video, drugi v njihovem vadbenem prostoru. Bilo je zelo malo časa med idejo in realizacijo, kar nas je postavilo pred izziv omejenega prostora in organizacije snemanja. Kljub temu smo na koncu uspešno, hitro in učinkovato izpeljali snemanje. Delo s fanti je vedno zabavno, imajo veliko idej glede vsebine spotov, kar dodaja kreativnost in dinamiko v proces," še dodaja Hoheger.

Po nekaj odigranih koncertih v lanskem letu in menjavi basista, The Margins ustvarjajo naprej. Do poletja bodo predstavili še en singel, ki pa bo že napovednik novega albuma.

Pesmi lahko prisluhnete v spodnjem videu.




Več v Glasba in film