V občini Razkrižje pobrali smeti in zasadili sadno drevje

Ob sadovnjaku pa so na pobudo Čebelarske zveze Slovenije posejali sončnice.

Prlekija-on.net, sobota, 23. marec 2024 ob 07:44
Čistilna akcija in sadilni dan

Čistilna akcija in sadilni dan

V občini Razkrižje so v petek, 22. marca, izvedli najprej čistilno akcijo. Ob državni cesti in občinskih poteh so pobrali smeti. Akcije so se udeležili učenci OŠ Razkrižje in prostovoljci.

Nato je potekal sadilni dan. Zasadili so sadno drevje ob novem parkirišču za pokopališče. Sodelovali so učenci OŠ Razkrižje, namestnik direktorja Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota, mag. Branko Belec, Miran Torič, univ. dipl. inž. agr., specialist za vinogradništvo, sadjarstvo in ekološko kmetovanje, predsednik sveta šole OŠ Razkrižje Saša Fišinger, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, predsednik Čebelarskega društva Razkrižje Leonard Vozlič in drugi občani.

Sadovnjak je bil simbolično predan OŠ Razkrižje, ker bo vso sadje namenjeno za potrebe učencev šole in otrok vrtca. Določili so tudi skrbnika sadovnjaka. To je postal Josip Balažić iz Gibine.

Cilj sadilnega dneva je bil ozaveščanje, kako se z malo truda da veliko storiti na pridelavi zdrave hrane na zemlji, kjer odlično uspeva sadno drevje, hkrati pa pokazati, kako se da zaustaviti erozija na gričevnatem območju in del prostora na naravi prijazen način urediti za širše potrebe kraja.

Ob sadovnjaku so na pobudo Čebelarske zveze Slovenije posejali sončnice.




Več v Narava